Tréner FC Barcelona je po návšteve Kataru späť v Barcelone a opäť začína zarezávať naplno na Camp Nou. Čaká ho okrem iného stretnutie s Mateu Alemanym, aby sa dotiahli do konca stratégie pre nadchádzajúce prestupové obdobie.

Barcelona v súčasnosti nie je v dobrej pozícii, aby mohla podpísať ďalších nových hráčov kvôli finančnému fair play. Klub bez tak pracuje na tom, aby mohol niektoré posty posilniť. Prioritou je vystužiť dve pozície. Informuje katalánsky denník Sport. V prvom prípade ide o pozíciu pravého obrancu, v tom druhom prípade je to náhrada za Sergia Busquetsa, ktorý po sezóne zrejme definitívne skončí na Camp Nou.

Barcelona na jeho post zvažuje príchod viacerých hráčov ako Martín Zubimendi, Ruben Neves či Enzo Fernández. Sport však informuje, že Xavi v súčasnosti považuje za najlepšiu alternatívu príchod Ilkaya Gündoğana z Manchestru City. V správe sa uvádza, že tréner verí, že nemecký reprezentant sa dokáže prispôsobiť postu pivota na Camp Nou. Xavi vníma veterána The Citizens ako veľmi inteligentného futbalistu a do mužstva by vniesol aj všestrannosť.

Xavi si preto vyžiadal od ľudí v Manchestri správy o tom, aký je Gündoğan mimo ihriska, predtým, než Barcelone dá pokyn, aby sa pokúsila hráča podpísať. Kataláncom padlo vhod to, že Gündoğanovi končí zmluva na Etihad už po tejto sezóne a v lete by mohol prestúpiť na Camp Nou zadarmo. Problém spočíva v tom, že Pep Guardiola si chce záložníka udržať vo svojom tíme.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2022-12-02 07:51:37
idealne bude predat frenkieho za 50 mega a po 2 rokoch ho za 150 kupit namiesto bussyho.
2022-12-02 09:44:03
Gundogan neni DZ.