FC Barcelona a Real Madrid oficiálne oznámili, že sa nezúčastnia naliehavého zasadnutia La Ligy v Dubaji, pretože to nepovažujú za nevyhnutné. Reakcia prezidenta La Ligy Javiera Tebasa na seba nenechala dlho čakať. Počas posledných verejných vystúpení neustále slovne útočí na katalánsky klub.

"Postoj FC Barcelona vždy spočíval v dosiahnutí konsenzuálnych dohôd po dôslednom preskúmaní problému a rešpektovaní všetkých pozícií," uvádza sa vo vyhlásení Barcelony.

"Z tohto dôvodu neveríme, že je ten správny čas cestovať do Dubaja na podujatie, ktoré by sa pokojne mohlo konať v sídle La Ligy, a opäť dávame najavo, že nesúhlasíme s akoukoľvek formou konania, ktoré považujeme za poškodzovanie práv a záujmov FC Barcelona."

Detaily týkajúce sa zasadnutia v Dubaji a niektorých postojov Javiera Tebasa k Superlige, či k Barcelone a Realu Madrid, prezentuje madridský denník AS. Z týchto informácií je jasné, že Tebas varoval Barcelonu a Real Madrid kvôli projektu Superligy. Ostatným členom Primera Division mal oznámiť, že 18 z 20 klubov v španielskom futbale stratí 55% svojej hodnoty, zatiaľ čo Barcelona a Real Madrid zarobia takmer 400 miliónov eur.

"Superliga je ideologický koncept vytvorený v roku 2000 a vedený prezidentom Realu Madrid. Zameriava sa na kluby, ktoré majú najviac aktív, aby to boli práve tieto kluby, ktoré povedú futbal," povedal Tebas počas úvodného prejavu na konferencii.

Vyjadril sa aj k trom zakladajúcim členom Superligy, teda k Barcelone, Realu Madrid a Juventusu: "Nemyslím si, že Juventus je lídrom v oblasti udržateľnosti, nemyslím si, že rovnako Barcelona je príkladom. Jediný, kto z týchto troch klubov môže ísť príkladom, je Real Madrid."

Dá sa očakávať, že v najbližšom období Tebas aj médiá zavelia do mediálnej ofenzívy proti týmto klubom a projektu Superligy. V tejto súvislosti je zrejmé, že táto téma sa bude na stránkach denníkov objavovať pomerne často.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-12-03 08:11:18
Papagáj... Radšej si sprav poriadok s rozhodcami, lebo sú horší, ako v slovenskej lige a to už je čo povedať. Alebo je to nebodaj na tvoj príkaz? Nečudoval by som sa.