Otec Frenkieho de Jonga prezradil, že jeho syn mohol v roku 2019 prestúpiť do PSG alebo Manchestru City. Ponuky v každom prípade odmietol, pretože chcel hrávať za Barcelonu.

De Jong sa sťahoval do metropoly Katalánska v lete 2019 za približne 86 miliónov eur. Predtým Frenkie odohral fantastickú sezónu s Ajaxom Amsterdam a o jeho služby súperilo množstvo európskych klubov. Jeho otec teraz v rozhovore pre The Atletic prezradil, že viedli rokovania aj s predstaviteľmi Paris Saint-Germain a Manchestrom City. Frenkie sa tak či onak rozhodol dať prednosť katalánskej Barcelone.

"Hovoril s Tuchelom v Paris Saint-Germain, hovoril s Guardiolom v Manchestri City. A potom prišla Barcelona a pre Frenkieho to bolo jasné. Ako Frenkie často hovoril v rozhovoroch, Barcelona je klubom holandských hráčov. Johan Cruyff, Rinus Michels, Louis van Gaal, (Patrick) Kluivert, (Frank a Ronald) De Boer, Overmars… Je to pocit," uviedol John de Jong.

Frenkie to po príchode na Camp Nou nemal vôbec jednoduché. V prvých sezónach sa objavila aj kritika na jeho adresu, nakoľko nepodával výkony hodné jeho cenovky. Katalánci sa ho počas uplynulého leta pokúsili dokonca vytlačiť z Camp Nou, ale De Jong odmietol. Chcel dokázať, že má na to, aby obliekal dres Blaugranas. Postupom času sa mu to aj podarilo a teraz zohráva dôležitú úlohu v projekte Xaviho Hernándeza. V súčasnosti pôsobí na šampionáte v Katare, kde podáva skvelé výkony aj v reprezentácii Holandska.

zdroj: The Athletic
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-12-04 10:51:42
Frenkie, drž sa ?