Bývalý hráč FC Barcelona odporučil Barcelone, aby kúpila Tchoumeniho. Ten mohol nahradiť Sergia Busquetsa na poste pivota.

Katalánsky gigant zvažoval príchod Francúza predtým, ako ho do svojich radov získal Real Madrid. Fàbregas vyzdvihol kvality tohto futbalistu a priznal, že Barcelone poradil, aby ho získala. Nakoniec sa tak nestalo kvôli finančnej situácii na Camp Nou.

"Hovoril som s Barcelonou, pretože hľadala náhradu za Busquetsa, ale chýbali jej peniaze. Povedal som jej o Aurélienovi. Chcela získať nástupcu Busquetsa a podľa mňa to bol perfektný hráč, aby tak urobil," povedal Fàbregas.

Finančná situácia na Camp Nou však klubu znemožnila podpísať Tchoumeniho. Katalánci nemohli vyčleniť na prestup viac ako 40 miliónov eur. Los Blancos však nakoniec na transfer minuli až 100 miliónov eur vrátane bonusov. To si Blaugranas jednoducho nemohli dovoliť.

Cesc k téme ešte doplnil: "Aurélien nemá žiadne limity, rýchlo som si uvedomil, že to nie je hráč ako ostatní. Prvýkrát som ho videl v zápase Bordeaux proti Monaku. Bol som na lavičke a jeho výkon na mňa zapôsobil. Porazili nás a spomínam si na to, že som sa jedného z našich asistentov opýtal: 'Kto je tento stredopoliar?'."

Okrem toho priznal, že má blízky vzťah s terajším hráčom Realu Madrid: "Vymieňame si množstvo názorov a požiadal ma o veľa rád ohľadom svojej kariéry," uzavrel.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.