Barcelona v priebehu uplynulého leta hľadala nového pravého obrancu a najvyššie na prestupovom zozname sa ocitol kapitán Chelsea Cesar Azpilicueta. Španiel sa však nakoniec rozhodol zostať na Stamford Bridge.

33-ročný pravý bek sa k situácii, ktorá sa udiala počas letného prestupového obdobia vyjadril na nedávnej tlačovej konferencii: "V Chelsea som odohral menej ako 30 zápasov a už som bol voľným hráčom. V živote sa mi to ešte nestalo. Prišli však noví majitelia a ukázali mi, že chcú, aby som zostal," citoval Azpilicuetu katalánsky denník Sport.

"Keď som prijal rozhodnutie, Xavi to pochopil. Vždy som bol veľmi jasný. Londýn je môj domov, narodili sa tu moje deti a hovoria lepšie po anglicky, než po španielsky. Zároveň som nemohol odísť spôsobom, akým som nechcel. Rozhodol som sa, že najlepšie bude pokračovať v dobrodružstve v Londýne a dúfam, že tu zostanem ešte mnoho rokov," vysvetlil.

Katalánci následne chceli podpísať Juana Foytha z Villarrealu, ale hráč sa nepríjemne zranil, takže aj z tohto prestupu nakoniec vzišlo. Blaugranas nakoniec posilni Héctor Bellerín, ale ten na Camp Nou nenapĺňa očakávania a zdá sa, že v metropole Katalánska sa dlho neohreje.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.