Pedri odpovedal na otázky novinárov počas tlačovej konferencie španielskej reprezentácie pred zápasom osemfinále šampionátu proti Maroku. Mladík pochválil mužstvo súpera, no zdôraznil, že Španielsko je rovnako motivované a vie, ako hrať a na čo si musí dať pozor.

[France Press] V mužstve Maroka je veľa kvalitných hráčov ako Hakimi alebo Ziyech... Cítite väčší tlak kvôli tomu, lebo Maroko predtým porazilo Belgicko?

"Vieme, že Maroko má kvalitných hráčov, mnohí z nich hrajú medzi elitou. Myslím si, že pôjde o komplikovaný zápas. Hakimi patrí medzi piliere tímu. Vieme, čoho je schopný, hrali sme proti nemu s PSG. Maroko teraz postúpilo z prvého miesta v skupine a on zohral dôležitú úlohu."

Akú hru očakávaš v strede poľa?

"Vieme, že nám nedoprajú priveľa priestoru. Snažia sa brániť jeden na jedného, ale takisto majú radi loptu na kopačkách. Vieme, že na nás budú vyvíjať tlak, aby čo najrýchlejšie získali loptu."

[Cadena SER] Ako sa cítiš po skupinovej fáze?

"Veľmi dobre, páči sa mi hra v reprezentácii. Hráme štýlom, ktorý mám rád a na pozícii, na ktorej som často pri lopte. Vtedy si môžem užívať hru. Zápas proti Japonsku nebol taký, aký sme očakávali, ale už sa nevieme dočkať začiatku zápasu proti Maroku."

[Rui Gil, Sport] Tréner Maroka a Munir upozornili, že budú hrať reprezentujúc nielen Maroko, ale aj celý arabský svet. Bude tento zápas vzhľadom na to ešte náročnejší?

"Myslím si, že každý hráč, ktorý zahrá v osemfinále Majstrovstiev sveta bude mať svoju motiváciu. Každý bude veľmi namotivovaný, takže si nemyslím, že to bude dôležité."

[Helena Condis, Cadena COPE] Luis Enrique povedal, že po skupinovej fáze ste mali hlbšie zamyslenie. Myslíš si, že tento zvonček zazvonil včas? Tipoval si, že Španielsko vyhrá šampionát?

"Samozrejme, že zazvonil včas, pretože inak by sme tu neboli. Máme ďalšiu šancu. Postúpili sme z druhého miesta a zahráme proti Maroku. Čo sa týka stávkovania - myslím si, že všetci sme stavili na víťazstvo Španielska. Veríme si."

[Monica Marchant, Movistar+] Máte plán B, ak Maroko zahrá ako Japonsko?

"Určite sa to môže stať. Maroko sledovalo naše zápasy a analyzovalo, ako sa pohybujeme. My musíme zmeniť niekoľko vecí a vieme, že máme čo zlepšovať. Máme veľkú túžbu, aby sme prinavrátili radosť a dali fanúšikom to, čo si zaslúžia."

[Fox Sports] Je niečo konkrétne, čo ste si všimli na hre Maroka?

"Myslím si, že odohrali tri veľmi dobré zápasy. Videli sme ich v našom centre. Môžu behať bez prestávky. Majú aj veľa kvalitných hráčov, veľa elitných hráčov, ktorí nás vedia kedykoľvek prekvapiť."

[Ferran Martínez, Mundo Deportivo] Luis Enrique povedal, že teraz bude potrebné vedieť trpieť. Pripravujete sa na to ako tím aj z psychologického hľadiska?

"Áno, stačí, že si nebudeme 10 minút rozumieť a sme z turnaja von. Musíme pracovať na tom, aby sa to už nezopakovalo, pretože ak sa to stane, tak vypadneme."

Reprezentácia Maroka prechádza svojim najlepším obdobím. Je vo forme a má veľkú motiváciu. Ako čeliť takému tímu?

"Myslím si, že všetci hráči, ktorí sú tu a minimálne v reprezentácii Španielska, vedia, aké je to hrať na štadióne, na ktorom je väčšina fanúšikov proti vám. Mne osobne sa to páči a v takýchto chvíľach sa cítim komfortne. Musíme mať loptu na nohe a hádzať si ju zo strany na stranu, aby sme našli medzeru a voľných hráčov a vytvorili si šance."

Čo si myslíš o Luisovi Enriquem - streamerovi?

"Zdá sa, že sa mu to zapáčilo a cíti sa v tom komfortne. Má rád spontánnosť. Niekedy sa stretneme spolu, aby sme to sledovali a trochu sa zasmiali."

zdroj: FIFA+
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-12-05 21:21:49
Piqué hral najlepšie, keď naňho pískal celý štadión, doslova si to užíval.