Jordi Cruyff poskytol rozhovor pre katalánsky denník Sport, v ktorom porozprával aj o situácii Frenkieho de Jonga počas uplynulého letného prestupového obdobia. Športový riaditeľ priznal, že Barcelona uvažovala o predaji holandského záložníka.

Je De Jong stále na predaj?

"V súčasnosti sa o tom už nehovorí. Vo futbale niekedy nastanú určité momenty a niekedy nie sú definované len futbalovými problémami... Situácia s fair play... Nie každý chápe, čo to je, zmeny sa dejú každý týždeň, ale sú situácie a rozhodnutia, ktoré nie sú len o futbalových veciach. Ale uplynul nejaký čas a on zohráva dôležitú úlohu."

Vynútila si to ekonomická situácia?

"Bola tu možnosť, pretože dobré tímy vždy chcú dobrých hráčov, funguje to tak. Realita je taká, že je tu a zohráva dôležitú úlohu."

Cítil si tie narážky, keď sa sťažoval na tlak zo strany klubu?

"Nie je to otázka narážok, alebo nie, hráči majú svoje pocity, klub svoje. Niektorí o tom hovoria a nakoniec sa dostanete k spoločnej téme. Realita je taká, že Frenkie zostal, je veľmi obľúbený hráč, ľudia od neho očakávajú veľmi veľa, pretože je to veľmi talentovaný a trochu iný futbalista. Sú to momenty na prestupovom trhu a už sa viac netýkajú Frenkieho, no každého, existuje pravidlo fair play a dôsledky jeho nedodržiavania sú enormné a existujú kalkulácie, ktoré nemajú nič spoločné s tým, čo sa deje na ihrisku. Ide o akumuláciu vecí a vy robíte nejaké výpočty. Niet inej cesty. Fair play vás núti prijímať rozhodnutia."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

1 komentár
2022-12-08 07:00:44
Snad naše "nové" dmko na mnoho let. Rád bych, aby už po MS byl natrvalo v základu, ale mám obavy z posledních zpráv, že Xavi tam bude natvrdo furt cpát Busiho.