Sergi Roberto má platnú zmluvu už len do konca tejto sezóny. Jeden z kapitánov tímu však chce zostať na Camp Nou aj v budúcej sezóne. Informáciu prináša Relevo.

Univerzál Barcelony mal blízko k odchodu z klubu počas uplynulého leta, keďže mu aj vtedy končila platnosť zmluvy. Vedenie klubu malo pochybnosti o tom, či má hráčovi ponúknuť predĺženie spolupráce kvôli tomu, že bol náchylný na zranenia.

Tréner FC Barcelona Xavi Hernández však presvedčil vedenie, aby Sergimu Robertovi bola ponúknutá nová zmluva. Roberto dostal kontrakt na jeden rok, no musel si znížiť plat o 50%, aby mohol pokračovať v kariére v metropole Katalánska. Novú sezónu začal veľmi dobre, no potom sa opäť zranil - tentokrát nešťastne, pretože v októbri si pri jednom zo súbojov vykĺbil rameno. Predtým odohral 12 zápasov, v ktorých strelil 2 góly a na ďalšie 2 prihral.

Trénerský štáb je s výkonmi odchovanca La Masie spokojný. Športové oddelenie chce v každom prípade ešte počkať, či mu ponúkne novú zmluvu alebo nie. Klub si chce overiť jeho výkonnosť po návrate do zápasového kolotoča. Roberto si je vedomý toho, že je priskoro na rokovania o novej zmluve. Jeho zámerom je každopádne zostať v Barcelone aj po skončení tohto ročníka. Chce sa sústrediť na svoje výkony a vypracovať sa na jedného z najlepších hráčov v kádri Blaugranas.

Médiá k téme uvádzajú, že Sergi Roberto dostane nový kontrakt od FC Barcelona len v prípade splnenia troch podmienok: ponúkne adekvátnu výkonnosť, ukáže svoju všestrannosť a zníži si plat. Relevo však tvrdí, že Španiel nesúhlasí s treťou podmienkou, keďže počas uplynulého leta si znížil plat na polovicu. Roberto zastáva názor, že už nemá priestor na to, aby mohol akceptovať ďalšie zníženie platu.

zdroj: Relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-12-08 09:35:47
Sergimu Robertovi prajem v živote aj v kariére všetko najlepšie z celého srdca.
Niektoré pasáže článku sú naozaj veľmi veselé. Už sa blíži Silvester a v ten deň vypukne o 14.00 ozajstná zábava.
2022-12-08 10:11:52
Nemyslím si že on je v pozícii kedy si môže diktovať, mal by brať čo ponúkajú…