Odchod Gerarda Piquého zanechal v kádri prvého tímu Blaugranas medzeru a tú klub nakoniec podľa všetkého vyplní ďalším stopérom. Ako informuje katalánsky denník Mundo Deportivo, Xavi Hernández súhlasí s tým, aby Piquého nahradil Chadi Riad.

Je nepravdepodobné, že Barcelona bude počas januára nakupovať hráčov kvôli zlej finančnej situácii v klube. Barcelona preto musí využívať hráčov z rezervy na doplnenie kádra prvého tímu. Ako informuje Mundo Deportivo, Xavi určite siahne po Chadim Riadovi, ktorý ako stopér vyniká v Barça Atlètic. Tréner sleduje Maročana už nejaký ten čas a ten ho presvedčil o svojej kvalite. Xavi považuje 19-ročného mladíka za futbalistu s veľkými možnosťami a takisto fyzicky zdatného, ktorý vie hrať pozične, je agresívny a rozhodný, keď si to situácia vyžaduje. Navyše vie vyvážať loptu.

Barcelona neustále sleduje pokrok Riada, ktorý je považovaný za jedného z najtalentovanejších hráčov Barcelony Atlètic. Xavi videl obrancu v akcii počas prípravnej sezóny a oceňuje jeho mentálnu silu a postoj. Riad sa niekoľkokrát objavil v nominácii prvého tímu a svoj dlho očakávaný debut si odkrútil v poslednom kole pred štartom šampionátu v Katare. Zahral si niekoľko minút v zápase proti Osasune. V tejto sezóne okrem toho odohral 14 zápasov za Barcelonu B v Primera RFEF a 3 zápasy za juvenil A v mládežníckej Lige Majstrov. V oboch súťažiach strelil po góle. Obranca síce čaká na debut v seniorskej reprezentácii Maroka, ale už si zahral za mládežnícke výbery.

Riad je v Barcelone vnímaný ako dobrá voľba na doplnenie tímu a Xavi s týmto prístupom súhlasí. Doteraz však tréner častejšie nasadzoval do stredu obrany ľavého obrancu Marcosa Alonsa. Ak budú všetci obrancovia zdravotne v poriadku, Xavi sa bude môcť spoľahnúť na Arauja, Christensena, Garcíu aj Koundého, no posledný menovaný bude častejšie hrávať na pravej strane obrany, nakoľko si to vyžaduje situácia v kádri. To Riadovi otvára šancu postupne sa dostať do kádra prvého tímu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
kluc Premium
2022-12-08 18:33:59
hurá...načo by sme kupovali 5-teho stopéra, ešte je aj ľavák, hlavne nech dostane šancu
2022-12-09 01:59:44
Dúfam že je to pravda .. mne sa pozdáva a myslím si že by bolo super keby dostal niekedy šancu ?