Argentína postúpila do semifinále Majstrovstiev sveta v Katare cez Holandsko, ktoré zdolala až po penaltovom rozstrele. Najmä koncovka riadneho hracieho času sa niesla v napätom duchu a stredobodom pozornosti bol hlavný rozhodca Mateu Lahoz.

V zápase zažiaril aj kapitán Albicelestes Leo Messi, ktorý získal cenu pre najlepšieho hráča zápasu. Famóznou asistenciou prihral na úvodný gól stretnutia a neskôr z pokutového kopu zvyšoval na 2:0 a svoju penaltu premenil aj v rozstrele. Kvalitu Messiho vyzdvihol aj Frenkie de Jong, ktorý na adresu svoje bývalého spoluhráča uviedol: "Áno, samozrejme... je najlepším futbalistom všetkých čias."

Záložník Oranjes mal však veľmi ťažké srdce na hlavného rozhodcu Mateu Lahoza, ktorého tvrdo kritizoval: "Len čo sa skončil riadny hrací čas, Argentínčania vyleteli na rozhodcu. Odvtedy pískal len pre Argentínu. Bolo to skutočne škandalózne. Myslím si, že rozhodca v predĺžení stratil súdnosť. Možno na to mala vplyv veľkosť Lea Messiho," vyhlásil De Jong.

droj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2022-12-10 12:25:02
hlavne,že Timber nedostal červenú a Van Dijk dostal dokonca 2 žlté ale aj tak pokračoval v predĺžení
2022-12-10 12:37:09
Ne, Frankie. Lahoz je jednoduše magor, co nemá smysl pro hru a takřka z každého zápasu udělá bramboračku. On nestraní ani jednomu mužstvu, on jen neumí pískat.