Argentína spečatila postup do semifinále Majstrovstiev sveta vo futbale, keď zdolala Holandsko v penaltovom rozstrele. Kapitán Albicelestes zhodnotil stretnutie v rozhovore pre médiá, v ktorom si nedával servítku pred ústa.

"Nemám rád, keď ľudia hovoria pred zápasmi. To k futbalu nepatrí. Vždy rešpektujem každého, ale zároveň som rád, keď rešpektujú aj mňa. A pred zápasom k nám neboli úctiví," povedal Messi, čím narážal na slová Louisa van Gaala spred zápasu, keď tréner Holandska kritizoval Messiho.

Messi následne upriamil pozornosť na to, že holandskí hráči počas zápasu priveľa rozprávali. "19stka [Weghorst; pozn. red] prišiel a začal nás provokovať, narážal do nás, hovoril nám všeličo... Ani ich tréner k nám nebol úctivý," sťažoval sa. "Bol som nahnevaný, pretože tréner ako Van Gaal, so skúsenosťami, ktoré má... Aby hovoril tak, ako hovoril, bez rešpektu. Nemuselo to tak byť, nedávalo to zmysel. Mám pocit, že nemal rešpekt voči národnému tímu Argentíny," pokračoval.

Messiho hnev pocítil ako samotný Weghorst, ktorý prechádzal okolo Messiho v čase, keď Argentínec odpovedal novinárom na otázky. Messi počas rozhovoru povedal smerom k hráčovi Oranjes: "Čo pozeráš, hlupáčik? Vráť sa tam, hlupák. Vráť sa tam, áno!"

Kapitán Argentíny následne pochválil svojho krajan Emiliana Martíneza, ktorý patril medzi najlepších hráčov včerajšieho zápasu a počas penaltového rozstrelu podržal svoj tím: "Vedeli sme, že Emi zareaguje tak, ako zareaguje. Keď ho potrebujeme, vždy je tu." Na záver hovoril aj o zosnulom Diegovi Maradonovi: "Diego nás sleduje, tlačí nás, dúfam, že takto budeme pokračovať až do konca," uzavrel.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
tunno Premium
2022-12-10 14:55:26
"Čo pozeráš, hlupáčik? Vráť sa tam, hlupák. Vráť sa tam, áno!" ??
2022-12-10 15:08:58
Mne to príde strašne vtipné si predstavte messiho keby to povie po slovensky ešte jak sa hecol že : "áno"??