V nedeľu sa Francúzsko stretne s Argentínou vo finále Majstrovstiev sveta vo futbale 2022 v Katare. V tomto zápase si proti sebe zahrajú dvaja hráči FC Barcelona proti legende Blaugranas, teda Jules Koundé s Ousmane Dembélém proti Leovi Messimu.

Obranca nemal nikdy možnosť zahrať si s Messim, kým Dembélé po boku Argentínca odohral 4 sezóny a majú medzi sebou veľmi dobré vzťahy. Krídelník reprezentácie Francúzska pred zajtrajším zápasom absolvoval tlačovú konferenciu, na ktorej sa vyjadril k mnohým zaujímavým témam.

"Strávil som s ním štyri skvelé roky v Barcelone. Je to výnimočný hráč. Jeden z hráčov, vďaka ktorému som miloval Barcelonu, spolu s Iniestom. Strávil som s ním štyri skvelé roky. V šatni je to jednoduchý človek, pomáha mladíkom," povedal Dembélé, ktorého citoval RMC Sport. "Dal mi veľa. Je ťažké ho brániť a urobíme všetko pre to, aby sme zabezpečili, aby mal čo najmenej dotykov s loptou," prezradil.

Dembélé si tiež spomenul na jednu cennú radu, ktorú dostal od Messiho v Barcelone a ktorá pomohla jeho hre: "Keď som prišiel do Barcelony, snažil som sa na ihrisku driblovať ako on. Vždy mi hovoril, že ak čelím 3-4 obrancom, vtedy netreba driblovať, pretože niekedy to vyjde, ale keď môžete prihrať, tak prihrajte a keď môže driblovať, tak driblujte," povedal.

Francúzsky reprezentant tiež hovoril o ohromnej podpore, ktorej sa Argentíne dostáva, keď si fanúšikovia želajú, aby Messi zdvihol trofej pre majstra sveta: "Sme francúzsky tím vo finále Majstrovstiev sveta. Bojujeme za náš tím, našu krajinu. Všetci hráči a Francúzi chcú vyhrať Majstrovstvá sveta a získať tretiu hviezdu. Ak by vyhral Messi, bolo by to dobré pre jeho kariéru, ale aj my chceme vyhrať titul majstra sveta," povedal a pokračoval: "Každý futbalista chce vyhrať Majstrovstvá sveta. Messi má za sebou skvelú kariéru a táto trofej mu chýba, no my reprezentujeme našu krajinu. Chceme vyhrať šampionát. Dúfam, že Francúzsko vyhrá tieto Majstrovstvá sveta."

Počas tlačovky sa Dembélé dotkol aj svojho vzťahu s Xavim, ktorý zohral dôležitú úlohu v jeho transformácii na hráča elitnej úrovne: "Od začiatku šampionátu sa cítim veľmi dobre. Som šťastný. Som koncentrovaný. Zároveň som v kontakte s Xavim, povzbudil ma. Bol ku mne úžasný, rovnako k Julesovi," prezradil.

Dembélé sa vyjadril ku Griezmannovi, ktorý za Francúzsko hráva v strede poľa: "Môžeme nasadiť Julesa na pravý kraj obrany. Veľa sa spolu rozprávame. Veľa komunikujeme. Táto pozícia sedí Antoinemu veľmi dobre, už v Barcelone mi povedal, že mu sedí, ak hrá ako šestka či osmička. Dobre sa vieme nájsť, pretože dobre komunikujeme."

Krídelník k svojej úlohe v zostave národného tímu dodal: "Na ihrisku si to užívam. Rád pomáham Julesovi a Antoinemu v defenzíve. Zatiaľ nám to vychádzalo, keď hráme ako tím."

Dembélé však trval na tom, že sa musí zlepšiť v útočných aspektoch svojej hry: "Myslím si, že môžem byť lepší, najmä z pohľadu ofenzívy. Niekedy je však dôležitejší tím. Hovorím sám sebe, že je to pre mužstvo, keď pomáham Julesovi a Antoinemu s bránením. Možno mi chýba gól, ale stále mám ešte jeden zápas. Uvidíme," povedal.

Dembélé však trval na tom, že sa musí zlepšiť v útočných aspektoch svojej hry: "Vírusu sa nebojíme. Dayot a Adrien mali bolesti hlavy a brucha. Spravil som im zázvorový čaj s medom. Dúfam, že im bude pred finále lepšie."

Krídelník Les Bleus na záver vyzdvihol útočníka Argentíny Juliana Alvareza: "Je to veľmi dobrý útočník, do tímu vnáša veľa. Svojimi nábehmi uvoľňuje miesto pre Messiho a ostatných. Už teraz je na štyroch góloch a dúfam, že v nedeľu sa mu nebude veľmi dariť," uzavrel.

zdroj: RMC Sport
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-12-16 22:23:56
Zdalo sa mi, že keď schádzal v zápase s Marokom z ihriska, tak na neho ľudia pískali. Aj Majo Zeman si všimol, že dopredu nehral nič. On je tam len na parádu.
Messi mu dal radu, ale neviem, či to bolo dobre. Ja by som mu nedával žiadne rady, lebo tým by som ho len doplietol. Taký hráč ako Dembele by mal hrať tak, ako sa hrajú chlapci na ulici. Intuitívne, spontánne. Inak je to nanič. V pretaktizovanej hre Barcelony pre neho miesto nevidím. Mal by ísť do Chelsea.