Xavi Hernández sa zodpovedne pripravil na návrat tímu do súťaže po Majstrovstvách sveta. Do derby s Espanyolom na Camp Nou ostávajú presne dva týždne a tréner Blaugranas nechce nechať nič na náhodu.

Cieľom tréner FC Barcelona je, aby boli na posledné stretnutie v roku 2022 k dispozícii všetci hráči, vrátane tých, ktorí hrali na šampionáte (okrem Roberta Lewandowského, ktorý bol potrestaný trojzápasovým dištancom).

Trénerský štáb vypracoval náročný akčný plán na najbližšie dni. Do 31. decembra absolvujú hráči osem tréningov. Nedeľa bude dňom voľna, pričom v pondelok sa do práce vráti početnejšia skupina hráčov: Sergio Busquets, Ferran Torres, Jordi Alba, Pedri a Gavi, ktorí sa zúčastnili Majstrovstiev sveta ako reprezentanti Španielska. Tréningy sú na programe aj v utorok, štvrtok (v tento deň je naplánovaný návrat Depaya, Frenkie de Joga a Raphinhu) a v piatok.

Po dvoch dňoch voľna kvôli Vianociam sa ďalší tréning uskutoční 26. decembra a na ňom uvidíme aj Dembélého s Koundém, ktorých zajtra čaká finále proti Argentíne. Posledný decembrový týždeň pred zápasom proti Espanyolu sú na programe ešte štyri tréningy.

Plán predpokladá, že do zápasu proti Espanyolu sa zotavia všetci zranení hráči, vrátane Ronalda Arauja, ktorý bude dôležitou posilou v defenzíve. Ak sa Dembélé a Koundé v zajtrajšom finále nezranenia, Barcelona bude mať na derby Katalánska k dispozícii všetkých hráčov. Nezabúdajme, že duel proti Espanyolu je na programe 31. decembra o 14:00.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-12-17 18:19:12
Držanie lopty min 65% a 1000prihravok medzi stopermi min 300