Ronaldinho poskytol rozhovor pre L'Equipe, v ktorom chválil Lea Messiho pred dnešným finále Majstrovstiev sveta vo futbale.

Fanúšikovia na súboj Argentíny proti Francúzsku netrpezlivo čakajú. Ronaldinho pritom hrával za Paris Saint-Germain aj Barcelonu. Z tohto finále je nadšený. Ronaldinha prekvapila úroveň, ktorú Leo Messi na šampionáte v Katare ukázal a uviedol, že kapitán Albicelestes by mohol hrávať aj do 50.

"Pre Messiho je táto úroveň bežná, však (smiech)? Už dlhé roky je najlepší na svete," povedal Ronaldinho. "Toto sú jeho posledné Majstrovstvá sveta a bol som presvedčený, že sa vráti a urobí všetko preto, aby ich vyhral. Z môjho pohľadu môže hrať aj do 50, pretože má oveľa viac kvalít ako všetci ostatní," vyhlásil.

Legenda Barcelony a PSG zároveň vyzdvihla kvality Mbappeho a uviedla, že Francúz je typ hráča, ktorého Brazílčania radi sledujú v akcii: "Veľmi rád vidím hrať aj jeho. Mám z neho veľkú radosť. Všetko robí veľmi dobre a stále je veľmi mladý. Má všetky kvality, rýchlosť, driblovanie a pred bránkou je pokojný," povedal Ronaldinho a dodal: "Je to typ hráča, ktorého my Brazílčania radi vidíme hrať. Zdá sa, že silnú má aj osobnosť."

Na otázku, či by Messi alebo Mbappe mohli budúci rok vyhrať Zlatú loptu, odpovedal: "Kto vyhrá Majstrovstvá sveta a strelí gól vo finále, má najväčšiu šancu, to je zrejmé. Ale pre mňa je jedna vec byť najlepším hráčom na Majstrovstvách sveta, čo je 7 zápasov, a druhá je byť najlepším hráčom roka. Niekedy to nie je fér."

zdroj: L'Equipe
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2022-12-18 12:27:13
Keď to zatiaľ zvláda aj Zlatan, prečo nie aj Messi :DDD
2022-12-19 15:31:16
Messi bol a je najlepší.