Argentína zdolala Francúzsko po úchvatnom finále a získala titul majstra sveta po dlhých 36 rokoch. Čo nám dnešné stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Vytúžená trofej pre Messiho

Legenda Barcelony už dlhé roky bojuje o to, aby získala úspechy aj na medzinárodnej úrovni a zavrela tak ústa kritikom a posilnila svoju pozíciu najlepšieho futbalistu v histórii futbalu. V roku 2021 sa Messimu konečne podarilo vyhrať Copa America. To sa však hejterom aj tak málilo. Messi musel získať titul majstra sveta, rovnako ako kedysi Diego Maradona, aby rozptýlil pochybnosti. Podarilo sa mu to dnes, po 36 rokoch, keď potiahol celý tím Albicelestes až na samotný vrchol. Po dnešku už nemusí nikomu nič dokazovať. Vo futbale dosiahol doslova všetko. A to vo svojom poslednom šampionáte. Život napísal ideálny scenár pre krásny film alebo skôr seriál.


Leo Messi je majster sveta! Vyber si svoje spomienkové tričko!


Najhoršie: Slabučký Dembélé

Messi už nie je hráčom Barcelony, či sa nám to páči alebo nie. Hráčom Blaugranas je však Dembélé, takže sa fanúšikovia spoliehajú na skvelé výkony zo strany krídelníka. Vo veľkom finále však úplne sklamal. Z celého turnaja v podaní Dembélého si budeme pamätať pokutový kop, ktorý zapríčinil vo finále. 25-ročný hráč zaznamenal otrasné štatistiky: 8 presných prihrávok, 7 stratených lôpt, ani jeden vyhraný duel. Nikoho neprekvapilo, keď ho Deschamps stiahol z ihriska ešte pred koncom prvého polčasu. Druhý zo zástupcov Blaugranas, Jules Koundé, mal aj lepšie momenty, no v prvom polčase si nevedel poradiť s Angelom Di Mariom a v celom zápase stratil až 20 lôpt. Jeho výkon môžeme považovať prinajlepšom za priemerný.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2022-12-18 22:23:08
dembele ako vzdy v dolezitych zapasoch proti silnejsiemu superovi tazky podpriemer.
Marian Premium
2022-12-18 22:42:09
Ousmane, bol si skvelý. Takto to rozbehnúť kámošovi Leovi na ceste za triumfom vo finále! Vďaka, úžasne si to rozbehol.