Tréner Francúzska Didier Deschamps na tlačovej konferencii po prehre vo finále MS 2022 v Katare kritizoval rozhodcov.

Deschamps poukázal na prílišnú agresivitu hráčov Argentíny a hoci nechcel, aby to vyznelo ako výhovorka, kritizoval hlavného rozhodcu. Zároveň odmietol hovoriť o svojej budúcnosti na trénerskej lavičke Les Bleus. Toto rozhodnutie si necháva na začiatok budúceho roka.


Leo Messi je majster sveta! Vyber si svoje spomienkové tričko!


Deschamps povedal, že "to bol ťažký zápas proti veľmi dobrému, intenzívnemu a agresívnemu súperovi. Napriek všetkému sme dokázali prekonať komplikovanú situáciu. O to horšie sa však cítime. V predĺžení sme mali možnosť vyhrať v poslednej minúte. Nemali by sme nič ľutovať. Argentína bola veľmi agresívna."

Tréner Francúzska tvrdí, že súper hral na hranici pravidiel, ale "nič mu nevyčítame. Zažili sme veľa emócií a bolo to trochu kruté. Boli sme blízko, ale nebolo nám to súdené. Existujú dôvody, prečo nepodávať rovnaký výkon. Chýbalo nám trochu energie."

Kritika

Na adresu hlavného rozhodcu Szymona Marciniaka sa Deschamps chcel vyjadriť diplomaticky, ale nedokázal to, keď uviedol, že "Argentína nikdy nemala smolu s rozhodcami" na tomto turnaji. Dodal, že "by som bol najradšej, ak by ste mi túto otázku nepoložili, musíme byť veľmi opatrní. Jeho výkon bol taký, aký bol a nie som tu na to, aby som to hodnotil."

"Sú tu sporné rozhodnutia, ako v každom zápase. Neuberám im na titule. Hovoril som s členom rozhodcovského štábu a nebudem zachádzať do detailov. Gratulujem argentínskemu tímu."

Pokiaľ ide o striedania Dembélého a Girouda v prvom polčase, Deschamps objasnil, že nechce poukazovať na jednotlivcov: "Nechcem obviňovať Girouda, Griezmanna či Dembélého. Pomohli nám dostať sa sem. Chceli sme zmeniť pozície s Kylianom čo najskôr. Počas prestávky som si dokonca poranil prst," povedal, no odmietol prezradiť, či zranenie bolo dôsledkom frustrácie resp. ako si prst poranil.

Na záver sa vyjadril aj k Mbappému, ktorý vo finále strelil hetrik: "Odviedol skvelú prácu a preto bol taký smutný."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

14 komentáre
2022-12-19 08:00:22
To naozaj nikto nevie prehravat? Celkovo bola Argentina lepsia. Cisla to dokazuju. Bodka.
Revive Premium
2022-12-19 08:07:40
To ako fakt nikto nevie ukázať chrbticu, pogratulovať Argentíne a neriešiť rozhodcov, keď včera piskol Francúzom dve penalty ? žiadna penalta pisknuta Argentíne nezlomila zápas, keďže Holandsko aj Francúzsko to dotiahli na penalty. Saudi dokonca otočili a vyhrali. Jediný, kto nedokázal dohnať Argentínu bolo Chorvátsko, ktoré za osem zápasov vyhrali iba dva po 90tich minútach. Fakt sú všetci s tým trapni ?