Božská, poetická a futbalová spravodlivosť. Lionel Messi zavŕšil svoju stratosférickú a neporovnateľnú profesionálnu kariéru, dostal sa na športový Olymp, keď bol drese Argentíny korunovaný za majstra sveta.

Až do včera to bola jediná trofej, ktorá Messimu v zbierke chýbala a preto ho niektorí odmietali uznať za najlepšieho futbalistu v dejinách. Teraz to už neplatí. Jeho odporcovia už jednoducho nemajú žiadny argument. Messi bol, je a možno aj bude najlepším futbalistom, akého sme v tomto športe videli.


Leo Messi je majster sveta! Vyber si svoje spomienkové tričko!


Nie je ťažké dostať sa na vrchol - oveľa ťažšie je udržať sa na vrchole. A Messi to dokázal celých 15 rokov. Tak vyrovnané výkony nepodával skutočne žiadny iný futbalista. Neuveriteľné štatistiky a množstvo získaných trofejí. V súčasnosti ich má na konte 42: 10x La Ligu, 7x pohár, 8x Španielsky superpohár, 4x Ligu Majstrov, 3x Európsky superpohár a 3x Klubové majstrovstvá sveta. S PSG vyhral ligu a superpohár a v drese národného tímu Argentíny slávil triumf na Olympiáde, na Majstrovstvách sveta do 20 rokov, na Copa América, na Champions Cupe a včera na Majstrovstvách sveta. Okrem toho získal 7x Zlatú loptu, 6x Zlatú kopačku či ocenenie The Best.

Je jediným hráčom v histórii, ktorý dokázal vyhrať Olympijské hry, Ligu majstrov, Copa América, Majstrovstvá sveta a Zlatú loptu. Okrem toho sa zlatými písmenami zapísal aj do knihy rekordov Majstrovstiev sveta ako futbalista s najväčším počtom odohraných turnajov (5) spolu s Carbajalom, Márquezom, Ochoom, Guardadom, Matthausom, Buffonom čo Cristianom Ronaldom.

Je tiež hráčom s najväčším počtom zápasov na šampionátoch (26), odohral najviac minút (2 314), je najlepším strelcom Argentíny (13), má najviac asistencií (8, rovnako ako Maradona), je jediným hráčom, ktorý skóroval vo všetkých fázach Majstrovstiev sveta a má najviac ocenení pre najlepšieho hráča zápasu (11).

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

4 komentáre
2022-12-19 21:03:20
Pochybujem, ze sa to niekomu este niekedy podari co len napodobnit!
2022-12-19 21:09:16
Fenomenálny, jedinečný a stále mam pocit, ze náš. Nikdy ho nebudem vnímať inak.