Do obnovenia sezóny v La Lige a teda aj do zápasu Barcelony proti Espanyolu, zostáva už len necelý týždeň. Katalánci sa vrátia k bojom na klubovej úrovni po 53 dňoch prestávky kvôli Majstrovstvám sveta v Katare.

Keďže Xavi Hernández má k dispozícii všetkých hráčov, okrem Julesa Koundého a Ousmane Dembélého, tréner berie tréningy prísnejšie a chce, aby bolo mužstvo plne pripravené na súboj proti Espanyolu. Informuje katalánsky denník Mundo Deportivo.

Vzhľadom na skutočnosť, že táto prestávka bola úplne odlišná od prázdnin po skončení sezóny, kde hráčov čaká niekoľko týždňov oddychu a potom niekoľko týždňov predsezónnej prípravy, Xavi mierne modifikoval svoje tréningové metódy. Tréneri Barcelony v súčasnosti požadujú po svojich zverencoch 2-hodinové tréningové jednotky zložené z kondičných a taktických cvičení.

Na rozdiel od iných španielskych tímov sa Barcelona rozhodla radšej trénovať na sebe v Ciutat Esportiva, než organizovať priateľské zápasy, aby sa dostala do zápasového rytmu. Katalánci zorganizovali prípravný zápas medzi členmi prvého tímu a možnosť zahrať si mali aj mladíci ako Chadi Riad, Angel Alarcon a Arnau Casas.

Okrem sprísneného tréningového plánu dal Xavi svojim hráčom pokyn, aby sa naučili hrať bez Roberta Lewandowskeho. Poľský reprezentant si na budúci týždeň začne odpykávať trest suspendácie na 3 zápasy a jeho absencia bude v ofenzíve Blaugranas citeľná. Preto Barcelona prichádza s metódami, ako hrať bez Lewandowskeho. Všetko nasvedčuje tomu, že z tejto situácie budú profitovať Ansu Fati s Ferranom Torresom, ktorí bude mať za úlohu nahradiť chýbajúceho Lewyho. Alternatívu predstavuje Depay.

Vo všeobecnosti sú tréneri Barcelony mimoriadne spokojní s úrovňou kondície všetkých hráčov a s tým, ako dobre reagovali na pozmenený tréningový mechanizmus, napriek tomu, že väčšina z nich bola zapojená do namáhavého programu Majstrovstiev sveta.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
Marian Premium
2022-12-26 07:39:46
Želám Fatimu, aby bol gólový líder v týchto 3 zápasoch a aby pokračoval v základe aj po návrate Lewu.
jirkam Premium
2022-12-26 10:00:31
Fati začal jako meteor a,skončí jako padla,hvězda