Uplynulú stredu mal premiéru dokumentárny film 'Barcelona - Nová éra'. Táto séria nám poskytne pohľad na to, ako to funguje v FC Barcelona. Celá séria má 5 dielov a ponúka bližší pohľad na šatňu Blaugranas od januára 2020.

V sérii uvidíme výzvy, ktorým Xavi čelí, prekvapenie trénera z toho, že v šatni neboli zavedené žiadne pravidlá, kapitolu s Dembélém, sklamanie Setiéna z nedostatočnej dochvíľnosti trojice hráčov či zneužívanie bugín v podaní hráčov za éry Koemana v priebehu predsezónne prípravy. A to sú len niektoré z vecí, ktoré táto dokumentárna séria mapuje.

V priebehu série môžeme vidieť ako sa Xavi Hernández prihovára hráčom v šatni a je prekvapujúce, ako ich motivuje pred zápasmi. Bývalý fantastický záložník nabáda mužstvo k zisku troch bodov a zároveň kladie sériu výziev, ktoré ak hráči splnia, tak dostanú odmenu.

"Ak vyhráme zápas, dám vám na Vianoce o deň dovolenky navyše. Ak strelíme dva góly pred 30. minútou, zaplatím vám večeru kdekoľvek chcete," uviedol pred zápasom proti Espanyolu, ktorý bol jeho premiérovým súbojom na lavičke FC Barcelona. Xavi pred zápasom proti Elche zas povedal: "Sme v blbej situácii. Dnes zredukujeme výzvy. Výzvou je len vyhrať a zaplatím vám za čo len chcete."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

3 komentáre
2022-12-29 19:58:14
Kde se to dá pustit?
2022-12-29 20:18:40
OT.....zomrel Pelé ☹️