Katalánci zápas proti Espanyolu nezvládli a len remizovali 1:1. Nepodali úplne dobrý výkon, čo v podstate po tak dlhej prestávke od klubového futbalu nebolo ani prekvapením. Hviezdou stretnutia bol však pán Lahoz.

Najlepšie: Gólové šance boli

Hra Barcelony samozrejme nebola práve najlepšia, ale gólových príležitostí nechýbalo. Katalánci mali dostatok šancí, aby zápas rozhodli. Dnes sa nepodarilo streliť gól Lewandowskemu, Raphinhovi či Fatimu. Brankár Espanyolu kryl aj fantastické zakončenie Christensena. Napriek mnohým problémom a veľmi priemernej hre mohli Xaviho zverenci tento zápas pokojne vyhrať 2:1 či vyšším rozdielom. Samotný Espanyol si veľa šancí nevytvoril a v poslednej tretine ani neukázal nejakú kreativitu.

Najhoršie: Šou Mateu Lahoza

Barcelona v tomto zápase ukázala veľa nedostatkov a rozhodne nezaujala. Zaujala však 'forma' hlavného rozhodcu. Matez Lahoz od začiatku púšťal ostrú hru a nerozdával karty za taktické fauly. Neskôr sa zrejme psychicky zrútil. Na druhú žltú kartu stačil aj dotyk prsta s tvárou súpera či jednoducho diskusia s rozhodcom. Skutočným vrcholom však boli momenty po penalte pre Espanyol, ktorá sa samozrejme mala odpískať. Lahoz potrestal za diskusie niekoľkých hráčov a Albu poslal predčasne pod sprchy. Neskôr po analýze VAR zrušil červenú kartu pre hráča Espanyolu, hoci z opakovaných záberov bolo jasne badať, že hráč Espanyolu úmyselne trafil Lewandowskeho do hlavy, ktorý ležal na trávniku. Svojimi rozhodnutiami v podstate znemožnil, aby sa v druhom polčase normálne hralo. Prerušení hry bolo toľko, že je ťažké hovoriť o plynulej hre. Dá sa povedať, že to bol jeden z najhorších zápasov v podaní rozhodcu za dlhé roky.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2022-12-31 17:12:06
Lahoz....32 kariet za 2 zápasy, 2 vyhrotene zápasy mu dajú...načo je to dobré ?
2022-12-31 17:43:09
Lahoz patrí za to jeho pískanie do basy. To už je hádam TČ!