Tréner FC Barcelona sa na tlačovej konferencii po remíze v zápase proti Espanyolu vyjadril k samotnému zápasu a priznal, že hlavnému arbitrovi Mateu Lahozovi dnešný duel nevyšiel podľa predstáv.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Barcelona začala zápas veľmi dobre, v dobrom rytme, strelila prvý gól. Prečo bol druhý polčas iný?

"Chýbal nám rytmus, remizovali sme z našej viny. Viedli k tomu naše chyby. Keď máte toľko šancí, toľko striel a nevyužijete ich, tak sa to stane. Také zápasy je potrebné rýchlo rozhodnúť, hovorili sme o tom neraz. V druhej polovici sme nemali adekvátny rytmus ani intenzitu. Remíza je naša vina, stratili sme dva body a rok končíme nie tak, ako sme chceli. Naďalej vedieme ligu, ale stratili sme dva body. Je to naša vina."

[Marta Ramón, RAC1] Hovoríš o tom, čo ste urobili zle, ale dôležitou postavou v tomto zápase bol Mateu Lahoz. Aký vplyv mali jeho rozhodnutia na remízu, najmä v napätom druhom polčase?

"Myslím si, že Mateu v zápasoch zvyčajne dominuje a kontroluje ich. Väčšinou to robí perfektne a často sa s hráčmi rozpráva. Ale myslím si, že dnes sa mu tento zápas úplne vymkol z rúk."

[Adrià Albets, Cadena SER] Tvrdíš, že remíza je predovšetkým vaša vina, ale nemyslíš si, že z časti je za to zodpovedný aj Mateu Lahoz? Môžeš nám vysvetliť situáciu, keď ste sa rozprávali pri postrannej čiare a objali ste sa?

"Povedal, že je rád, že ma vidí. A to je všetko. Odpovedal som, že aj ja. Je to rozhodca, ktorý vám dáva pocit, že dominuje a kontroluje hru, no dnes to tak nebolo. Nič mu nevyčítam. Remíza je naša chyba. Musím sa starať o to, čo môžem kontrolovať. Prvá polhodina bola veľmi dobrá, mali sme viesť 2:0. Potom sme stratili rytmus, intenzitu. Preto hovorím, že to bola naša chyba."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] V tomto zápase sme videli 14 žltých a 2 červené karty. Jordi Alba bol vylúčený za jeho komentáre. Varoval si svojich hráčov pred Lahozom?

"Nemôžem kontrolovať rozhodcu. Povedal som to neraz. Rozhodca by sa mal ukázať a vysvetliť. Povedať, čo videl a čo mu povedali hráči. Jordi mi povedal, že rozhodcovi nič nepovedal."

[Helena Condis, Cadena COPE] Čo povedal Mateu Lahoz, keď si povedal, že sa mu zápas vymkol z rúk?

"Odpovedal: 'To si myslíš?' Rád rozprávam a keď vidím nespravodlivosť alebo situáciu, kedy... Hovoríme medzi sebou v štábe, že nebudeme komentovať rozhodnutia rozhodcov, ale nakoniec, keď vidíte nespravodlivosť... Taký je futbal, taký je šport."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Na začiatku sme videli dobre hrajúce mužstvo, ale potom hráčov ako Fati či Raphinha, stálo veľa, aby vytvorili šance. Čo im dnes chýbalo?

"Hmm, myslím, že sme si dnes vytvorili veľa príležitostí. Od 30. minúty naše tempo a intenzita opadla. Možno sme až tak dobre neútočili. Mám pocit, že sme mali vyhrať. Akcia s penaltou bola veľmi nešťastná. Melamed mal v prvom polčase jednu šancu. Mali sme veľmi čisté šance. Ale tak to je. . Tento film sme videli mnohokrát. Cez polčas sme hovorili o tom, že je potrebné zápas rozhodnúť. Ale stáva sa to a je to naša chyba."

[Radio Nacional] Ako si vysvetľujete tento pokles intenzity v určitých momentoch? Bol to zápas, ktorý ste mali plne pod kontrolou, je to predsa derby... Ako si to vysvetľuješ?

"Espanyol hrá veľmi priamočiaro a po zmene strán sme s tým mali problémy. Sú to situácie, ktoré patria k športu. Niekedy ste veľmi nadšení, inokedy nie. Prvá pol hodina bola podľa mňa výborná. Môže sa to prihodiť. Keď vám to nejde dobre, musíte si udržať čisté konto a musíte byť konkurencieschopnejší. Pokutový kop prišiel po veľmi nešťastnej akcii."

[Francesc Latorre, TV3] Čo by si sa spýtal Mateua, ak by si bol novinárom?

"Neviem, a ty? Neviem, možno by som mu povedal, že sa mu zápas vymkol spod kontroly. Myslím si, že rozhodcom by prospelo, ak by vystúpili a prehovorili by."

Si nahnevaný na hráčov, že nedokázali udržať intenzitu?

"Hneváme sa na seba. Remíza doma s Espanyolom, keď dominujete... skončíte nahnevaní, pretože to nie je fér vzhľadom na to, čo ste predviedli a čo predviedol súper. Vo futbale sú chvíle, keď ste lepší a nevyhráte. Mali sme 22 alebo 23 striel a Espanyol mal 4. Dnes sme stratili 2 body. Všetci sme nahnevaní."

[Albert Roge, Relevo] Aké sú pozitívne stránky tohto zápasu?

"Mužstvo bolo veľmi nebezpečné po rohových kopoch. Trénovali sme ich, ale nepodarilo sa nám vyhrať. Škoda, sme sklamaní."

[Borja Pardo, SpheraSports] Chcel by som sa spýtať na Ansu Fatiho. Trápi ťa jeho dispozícia, čo si myslíš o jeho hre?

"Vidím dobrého Ansu. Preto dnes hral. Trénoval veľmi dobre. Z hľadiska intenzity urobil obrovskú zmenu. V defenzívnej činnosti ukázal veľké nasadenie. Chýbalo mu to, čo chýbalo aj mužstvu: efektivita. Ale vidím na ňom veľký rozvoj."

[David Ibanez, Mediaset] Pred zápasom si povedal, že máš rád Mateua Lahoza, dá sa s ním rozprávať a je to veľmi dobrý rozhodca. Zmenil si teraz názor?

"Nezdá sa mi, že kontroloval stretnutie. To je všetko."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-12-31 19:49:18
Ano Fati skutečně z hlediska intenzity udělal změnu…bohužel k horšímu
2022-12-31 23:30:00
Tebe sa vymyká trénovanie, v lete papa toto je príliš vysoký lvl a mal by si to vedieť sam zvážiť co vieš a co nie