Frenkie de Jong nedohral včerajší zápas proti Espanyolu, pretože Xavi sa ho rozhodol vystriedať. Holanďan však s týmto rozhodnutím nebol vôbec spokojný.

De Jong spočiatku sezóny nebol v plánoch Xaviho Hernádendeza, no postupne sa vypracoval na hráča základnej zostavy. Včerajšie derby proti Espanyolu boli siedmym zápasom pre De Jonga v lige v základe Blaugranas. Vďaka svojim veľmi dobrým výkonom sa totiž Frenkie dokázal prepracovať naspäť do plánov trénera FC Barcelona.

Frenkie včera odohral 83 minút. Barcelona v tom čase potrebovala zareagovať na pokutový kop Joselua, ktorý vyrovnával na 1:1. Pre Blaugranas to nebol stav stretnutia, s ktorým boli spokojní a v koncovke stretnutia pridali, aby strhli víťazstvo na svoju stranu. V záverečnom tlaku však chýbal De Jong, ktorého Xavi stiahol z trávnika.

Holanďana tento krok prekvapil a bolo na ňom zjavne vidieť, že sa s týmto rozhodnutím vôbec nestotožňuje. V rozhovore pre La Liga TV po zápase stroho odvetil, že bol týmto striedaním zaskočený a viditeľne frustrovaný doplnil, že išlo o rozhodnutie trénera.

zdroj: 90min.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-01-01 17:25:25
No co už lepšie jak dostať výpoveď ?
2023-01-01 18:12:10
Najlepšieho hráča vystriedať fakt skvelý tah