Obnovenie sezóny Kataláncom nevyšlo podľa predstáv. Remíza proti Espanyolu tak ovplyvní aj plánovanie mužstva na nadchádzajúce stretnutia. Informuje katalánsky denník Sport.

Xavi Hernández po derby Barcelony neskrýval svoje sklamanie z výkonu prvého tímu Blaugranas. Už hneď na Nový rok sa konal tréning v príprave na blížiaci sa zápas Copa del Rey proti Intercity. Vzhľadom na fádny výkon Barcelony proti Espanyolu sa Xavi musí postarať o to, aby jeho mužstvo postúpilo v pohári do ďalšieho kola.

Hoci Intercity pôsobí aktuálne v tretej španielskej lige, Xavi nechce zbytočne riskovať a kladie na tento zápas veľký dôraz. A to z toho dôvodu, že jeho tím už vypadol z Ligy Majstrov a Xavi nechce prísť o možnosť získať ďalší titul. Preto môžeme očakávať, že v stredu sa v súboji 1/16finále Kráľovského pohára objaví na strane Blaugranas naozaj silná základná jedenástka.

Existuje dokonca možnosť, že proti Intercity si zahrá niekoľko hráčov zvyčajného základu. Xavi pritom pôvodne plánoval rotáciu v určitom rozumnom rozsahu. Nemôže však riskovať ďalšiu potupu, ktorou vypadnutie z Copa del Rey už v prvom kole určite je.

Mužstvo sa zároveň potrebuje dostať do zápasového rytmu, pretože po Intercity Katalánci vycestujú na Wanda Metropolino na ligový súboj proti Atléticu Madrid. Xavi tak potrebuje okrem iného zistiť, ktorí jeho hráči sú v najlepšej forme. Proti Los Colchoneros je nutné, aby Blaugranas získali 3 body, pretože im Real Madrid v priebežnom poradí Primera Division dýcha na krk.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-01-02 12:46:03
Dufam, ze do zapasu nenastupime malatne, bez potrebnej intenzity....Intercity bude hrat na krv a pokial to Barca podceni alebo si bude mysliet ze sa vyhra lahko, bude velky problem...
2023-01-02 13:09:54
No určite s Busquestsom, v tomto zápase by mali hrať hráči z lavičky aspoň 6-7, nech ako taký Pedri nemusí hrať atď kľudne Kessie nech hraje, Bellerin