Aj keď Barcelona včerajší zápas nakoniec dokázala zvládnuť a postúpila do ďalšieho kola Copa del Rey, najlepším hráčom večera bol nepochybne útočník Intercity Oriol Soldevila, ktorý zaznamenal hetrik.

Nie je pritom tajomstvom, že Soldevila vyrastal v La Masii, no vtedajšie vedenie akadémie FC Barcelona pod vedením Patricka Kluiverta rozhodlo, že Soldevila nemá na to, aby postúpil z juvenil do rezervy Barcelony a tak ho poslali z klubu preč. Osud zariadil, že teraz do siete svojho bývalého tímu nastrieľal tri góly a po zápase samozrejme neskrýval radosť.

"Bol to pre mňa sen," povedal Soldevila po včerajšom stretnutí. "Som fanúšikom Barcelony a socio od narodenia a nikdy neviete, čo to znamená. S prvým gólom som bol viac, než spokojný, ale s tromi ešte viac."

Mladík priznal, že ak hráte zápas proti Barcelone, tá vás "môže v každom momente rozhodiť" a uviedol, že "sme trpeli, ale hrali si svoju hru. Vypálilo to pre nás celkom dobre, ale vedeli sme, proti akému silnému tímu čelíme a v každom momente mohli zničiť to, čo sme urobili."

Soldevila na záver uviedol, že si vymenil dres s Raphinhom, ale v skutočnosti chcel získať dres tretieho brankára Arnau Tenasa: "Arnau je môj najlepší kamarát vo svete futbalu a tiež poprosím aj o jeho dres," dodal.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

9 komentáre
2023-01-05 09:00:20
Dajte mu ?❤️ dres nech si ho oblieka. ?⚽
2023-01-05 09:07:03
Sympaticky chlapec, bojovnik na pohladanie, mozno si otvoril vcera cestu noveho poznania. Urcite mu to mnohi zo srdca zeláme