Barcelone prvý zápas v tejto edícii Kráľovského pohára nevyšiel, hoci nakoniec dokázala postúpiť do ďalšie kola. Zverenci Xaviho Hernándeza porazili Intercity 4:3 až po predĺžení.

Očakávalo sa, že Katalánci zvládnu tento zápas oveľa lepšie vzhľadom na to, že ich súper pôsobí v tretej španielskej lige. Intercity každopádne skomplikoval svoju súperovi život a zápas dotiahol až do predĺženia, ktoré nakoniec rozhodol Ansu Fati. Blaugranas tak odohrali svoje piate predĺženie v siedmich posledných zápasoch v Copa del Rey. V štyroch z piatich predĺžení boli úspešní a zápas vyhrali.

Rezerva Barcelony v tejto sezóne už odohrala vzájomný zápas proti Intercity a neinkasovala ani jeden gól. To sa ale nedá povedať o prvom tíme, ktorý schytal rovno tri góly. Intercity sa stal prvým tímom z tretej ligy, ktorý strelil Barcelone tri góly v jednom zápase Copa del Rey od roku 2002. Katalánci vtedy v septembri 2002 s Noveldou aj prehrali.

Barcelona zároveň prvýkrát v tejto sezóne inkasovala aspoň jeden gól v troch zápasoch po sebe. Navyše je to prvýkrát v XXI. storočí, čo Katalánci inkasovali viac ako 3 góly v dvoch po sebe idúcich pohárových zápasoch, keďže s Athletic Club v uplynulej sezóne prehrali 3:2.

Dobrý zápas na druhej strane odohral Raphinha, ktorému sa v poslednom čase veľmi nedarilo. Proti Intercity strelil gól a potom prihral Fatimu na víťazný gól zápasu. To znamená, že Brazílčan zaznamenal gól aj asistenciu v jednom zápase prvýkrát od svojho príchodu do metropoly Katalánska. Doteraz odohral 20 zápasov. V posledných šiestich stretnutiach strelil 2 góly a prihral na ďalšie 3. V predchádzajúcich 14 zápasoch strelil len 1 gól a na jeden prihral.

Do štatistík sa zapísal aj Ousmane Dembélé. Francúz doteraz pod vedením Xaviho Hernándeza zaznamenal 8 gólov a 20 asistencií. V zápase dostal na ihrisku príležitosť mladý Pablo Torre, pre ktorého to bol druhý zápas v drese Blaugranas a trénerovi sa odmenil asistenciou na gól Arauja. Predtým sa mu podarilo streliť gól do siete Viktorie Plzeň. Torre je vo veku 19 rokov a 276 dní najmladším hráčom, ktorý mal podiel na góle v prvých dvoch po sebe idúcich zápasoch v drese Blaugranas vo všetkých súťažiach od sezóny 2013/2014.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-01-05 11:53:02
Bolo krátke obdobie na jar (okolo výprasku 4:0 v El Clásicu), keby sme boli tímom s najlepšou formou v Európe. Potom zase repre pauza a po nej už to nebolo nikdy ono. Výsledkovo v tejto sezóne (teda myslené v La Lige) to vyzerá fajn, ale v skutočnosti mám pocit, že ten Xavi efekt a nadšenie s ním spojené už vyprchává a že sa de facto nič moc v našej hre nezmenilo, hrajeme pomalú, už opozeranú hádzanú so zbytočným držaním lopty, a s čakaním, až nás vyslobodí Lewandovski.
2023-01-05 11:54:03
Ešte jedna zaujímavá štatistika by mohla pribudnúť. Aké bolo držanie lopty? 75% v prospech Barcelony? Na držanie lopty sa sústredíme a napriek tomu vyhráme po predĺžení o chlp 3:4. S týmto je treba niečo urobiť.