Barcelonu čaká tento víkend jedna z najväčších skúšok sezóny 2022/23, keď sa pokúsi získať plný počet bodov na Wanda Metropolino. Každému je jasné, že poraziť Atlético Madrid bude pre Barcelonu v súčasnej forme veľmi náročná úloha.

Katalánci zakopli v poslednom ligovom stretnutí proti Espanyolu, zatiaľ čo Real Madrid svoj súboj vyhral a bodovo sa dotiahol na Kataláncov. Barcelona tak nemá priestor na ďalšie chyby, no v zápase proti Atléticu Madrid sa môže stať čokoľvek.

Situáciu im komplikuje aj absencia Roberta Lewandowskeho, ktorý v prebiehajúcej sezóne vedie rebríček najlepších strelcov v La Lige. Suspendácia na 3 zápasy je už daná a Xavi musí rozhodnúť o tom, kto Poliaka nahradí. Katalánsky denník Sport informuje, že tréner Barcelony rozhodnutie prijal.

Hrotovým útočníkom Barcelony v zápase proti Atléticu Madrid bude Ansu Fati. Ten dostal prednosť pred Depayom a Torresom. Obaja hráči totiž podali podpriemerné výkony v pohárovom zápase proti Intercity, keď sa nedokázali presadiť ani proti klubu z tretej ligy. Fati do stretnutia zasiahol z lavičky a strelil víťazný gól na 4:3.

Na druhej strane je potrebné poukázať na to, že Fati podal zlý výkon v predchádzajúcom stretnutí proti Espanyolu. Xavi v každom prípade nemá veľmi z čoho vyberať. Barcelona bude potrebovať, aby odchovanec La Masie v súboji proti Los Colcheneros vystúpil zo svojho tieňa a potiahol mužstvo. V doterajších 22 zápasoch tejto sezóny zaznamenal 4 góly a 3 asistencie. Zostáva veriť, že sa mu podarí zapísať na streleckú listinu aj počas víkendu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-01-06 13:50:51
Čaká nás strašne ťažký zápas. Budem prekvapený ak vyhráme.
2023-01-06 15:13:38
Xavi blázni?človek veril ze posunieme Barcu vpred ale toto ak je pravda?!depay/fati/torres?nikto lewu nenahradí ale za mňa jednoznačne depay... to uz aj kessie tam sa namota viac ako fati/torres, fati s "dembom" môžu kopať za bcko alebo za štadiónom o stenu, momentálne sú na škodu a ja už neverím ze sa to zmení, hlavne u "demba" keď už aj spoluhráči ho majú plné zuby, všímajte si ich reakcie po jeho top akciach