Kataláncov čaká v nedeľu nesmierne náročný duel proti Atléticu Madrid. Blaugranas sa pokúsia získať plný počet bodov, no mužstvo nemá formu a Xavi sa zrejme pokúsi upraviť herný systém.

Barcelona po návrate ku klubovému futbalu po šampionáte v Katare nehrá vôbec dobre. V prvom zápase - v lige proti Espanyolu - len remizovala 1:1. Následne sa hral pohárový zápas proti treťoligovému Intercity, ktorý Barcelona síce zvládla, ale vyhrala len 4:3 po predĺžení a výkon takisto zaostal za očakávaniami. Xavi dúfa, že jeho hráči po týchto slabých výkonoch zareagujú a umlčia kritikov víťazstvom nad Atléticom.

Tréner Barcelony usilovne pracuje na plánovaní na tento ligový súboj. Madridský denník AS tvrdí, že trénerský štáb zvažuje, že na tento zápas upraví herný systém a na ihrisko pošle zostavu so štvoricou záložníkov. Xavi sa rozhodol nechať Pedriho oddychovať počas zápasu proti Intercity a je takmer isté, že si proti Atléticu zahrá od úvodu. Po jeho boku sa objaví Frenkie de Jong, ktorý proti Intercity takisto oddychoval.

Čo sa týka Sergia Busquetsa, je otázne, či v nasledujúcom zápase bude hrať resp. koľko minút dostane, pretože proti Intercity odohral až 120 minút a už nepatrí medzi mladíkov. Vzhľadom na dôležitosť zápasu sa tak či onak očakáva, že Busi do zápasu predsa len zasiahne.

Vzhľadom na slabé výkony Xavi uvažuje o tom, že trojicu záložníkov posilní ešte jeden stredopoliar a tým bude Gavi. V tomto systéme by Pedri či Gavi mohol hrať na ľavom krídle alebo ako falošný krídelník. Ide o taktiku, ktorú Xavi v tejto sezóne z času na čas využil.

V útoku by mal nastúpiť Ansu Fati miesto vykartovaného Lewandowskeho a chýbať by nemal ani Ousmane Dembélé. Otázne je, čo bude s Raphinhom. Vysoko pravdepodobné je to, že Depay a Ferran budú sedieť na lavičke, keďže proti Intercity podali podpriemerný výkon.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-01-06 23:23:59
dufam ze budeme hrat tu istu hadzanu ? a buskec by mal ist na hrot ked nehra lewa je to hlavne nebezpecie vo vzdusnych subojoch a ma ten cuch hrotaka :)
2023-01-07 00:07:29
Keď Busquets na hrot,tak Robertko na krídlo, však je univerzál ??