Tlačovú konferenciu pred dnešným zápasom Atlética Madrid proti Barcelone absolvoval aj tréner domáceho celku Diego Simeone.

Budeš mať špeciálny rozhovor s mladými chalanmi ako napríklad Barrios pred takým zápasom ako proti Barcelone?

"Ešte sme nerozhodli, kto bude hrať v strede. Všetci dobre trénujú. Futbal je hra a vyžaduje, aby ste robili to, čo vidíte na tréningu, v zápasoch, ktoré hráte, či už máte 20 alebo 35 rokov. Osobnosť každého z nich má vplyv na sebavedomie, nebudeme viesť žiadne rozhovory, pokiaľ budú mladíci hrať."

Ak porazíte Barcelonu, môže to byť zlomovým bodom?

"Všetky zápasy, v ktorých som mohol trénovať Atlético, boli takou šancou. Aby sme sa cítili dobre sami so sebou, s našimi fanúšikmi, pred ktorými budeme hrať. Od príchodu do klubu som vždy cítil, že každý zápas je dôležitým momentom pre všetkých."

Je toto posledný zápas, aby ste sa nerozlúčili s La Ligou?

"Čelíme všetkým konfrontáciám a chceme ich vnímať ako finále. Rovnakým spôsobom bude prebiehať aj ďalšie stretnutie v Almeríi, aj ďalšie zápasy a vy novinári budete aj tieto zápasy ohlasovať rovnakým spôsobom. Neexistuje dôležitejší zápas, než ten, ktorý musíte odohrať. Barcelona je na tom v La Lige veľmi dobre, je to mužstvo s najvyšším počtom hráčov na šampionáte, trénerom s jasnou ideou a veľmi dobrou hrou."

Máte pozitívnu sériu.

"Negatívne výsledky čerpajú negatívnu energiu a vďaka pozitívnym výsledkom sa tím cíti istejšie. Pokúsime sa v tom pokračovať a doviesť zápas do bodu, kedy môžeme súperovi ublížiť."

Je Barcelona bez Messiho slabšia?

"Messi bude vždy rozhodujúci, kdekoľvek sa nachádza, či to je v reprezentácii, ale v súčasnom tíme alebo v Barcelone. S hráčom, ktorý má charakteristiku Lea, máte väčšiu šancu vyhrať. Keď som hral na šampionáte s Maradonom, ktorý už bol veterán, bolo cítiť, že prehrať môžeme len ťažko, pretože máme toho najlepšieho. A ak ho máte, ľahšie sa vám vyhráva."

Je tento zápas šancou pre Joãa Felixa?

"Toto je dobrá šanca pre mužstvo. Pre ďalší rozvoj, zlepšovanie sa a odzrkadlenie toho, čo chceme ako tím. Aby sme mohli zápas dotiahnuť tam, kam chceme."

V predchádzajúcej sezóne vám Barcelona narobila množstvo problémov po krídlach.

"Išlo im to veľmi dobre, dostali sme sa do vedenia, no oni s krídlami, ktoré hrali na široko, nám narobili po stranách množstvo problémov. S Raphinhom, Dembélém, Fatim, Memphisom, Ferranom... Každý z nich je veľmi významný hráč v súbojoch jeden na jedného."

zdroj: as.com marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-01-08 11:37:35
Dnes bude úspech aj remíza. Po včerajšej prehre Realu, by som bral aj remízu.
2023-01-08 12:24:01
Atléti majú výbornú, hustú defenzívu a budú čakať na správny moment kontry.
Bol by som prekvapený výhrou Barci. Som realista. S pokorou a triezvosťou by Barca mala brať remízu !!!