Presne pred rokom bola situácia Barcelony rozhodne horšia ako teraz. Xavi sa práve pripojil k rozbitému tímu, ktorý potreboval okamžité posily a klub muselo opustiť aj niekoľko hráčov. Ako sa teraz darí hráčom, ktorí do Barcelony prestúpili alebo z nej odišli počas uplynulého januára?

Pierre-Emerick Aubameyang

Gabonský útočník sa k Blaugranas pripojil v samom závere prestupového obdobia po tom, čo rozviazal zmluvu s Arsenalom. Auba sa ukázal ako trefa do čierneho. Vo svojich prvých 6 zápasoch strelil 5 gólov a sezónu ukončil ako najlepší strelec Barcelony s 13 gólmi. V lete ho Barcelona predala do Chelsea za 12 miliónov eur. Londýne bol raz hráčom základu, raz náhradníkom. Doteraz odohral 813 minút: v 16 zápasoch strelil 3 góly a pridal asistenciu. V poslednom zápase proti Manchestru City (prehra 0:1) prišiel na ihrisko už v 5. minúte, keď nahradil zraneného Sterlinga, no po slabom výkone ho v 68. minúte nahradil Omari Hutchinson. Zdá sa, že jeho motivácia po dosť nečakanom návrate do Anglicka výrazne klesla.

Adam Traore

V januári 2022 sa Barcelona a Wolverhampton dohodli na hosťovaní útočníka do konca sezóny. Odchovanec La Masie sa tak vrátil domov. Barcelona mala dokonca opciu na kúpu hráča, no rozhodla sa ju nevyužiť, pretože Traoré zaznamenal skvelý štart pôsobenia v drese Blaugranas, ale jeho výkony postupom času výrazne klesli. Po skončení sezóny sa vrátil do Wolves, kde pravidelne nastupoval v základe až do príchodu Julena Lopeteguiho, ktorý ho posadil na lavičku.

Ferran Torres

Bývalý hráč Manchestru City podpísal s Barcelonou zmluvu do roku 2027. V prvom polroku stihol v 27 zápasoch streliť 7 gólov a 6 asistencií. V aktuálnej sezóne dokázal v 20 zápasoch streliť 5 gólov a pridať jednu asistenciu. V súčasnosti zohráva v tíme menšiu úlohu ako po príchode z Etihad.

Dani Alves

Legendárny pravý obranca začal s tímom trénovať v novembri, no oficiálne mohol byť zaregistrovaný až v januári. V Copa del Rey debutoval proti Linares s číslom 8 na drese. V Barcelone zotrval do konca sezóny a podával slušné výkony. Barcelona sa ale rozhodla nepredĺžiť s ním zmluvu a tak sa presťahoval do mexického klubu Linares, v drese ktorého nastúpil proti Barcelone v rámci Gamper Cupu. Podarilo sa mu vycestovať aj na Majstrovstvá sveta do Kataru s reprezentáciou Brazílie, hoci bol len náhradníkom. Na klubovej úrovni je stále hráčom základu a hoci má 39 rokov, v tejto sezóne odohral 12 zápasov po 90 minút.

Nico González

20. januára 2022 sa Nico stal hráčom prvého tímu. V lete, keďže vedel, aké ťažké by bolo získať minúty, odišiel na hosťovanie do Valencie, kde sa nachádza v plánoch trénera Gattusa. Záložník sa však nedávno bohužiaľ vážne zranil, podstúpil operáciu, a mimo futbal bude niekoľko mesiacov.

Iñaki Peña

Počas posledného intenzívneho dňa zimného prestupáku odišiel na hosťovanie do Galatasarayu, v drese ktorého si zahral proti Barcelone v Európskej lige a podal výborný výkon. Do klubu sa vrátil ako náhradník Ter Stegena. Zatiaľ si zachytal len v zápase proti Intercity v Kráľovskom pohári, no už rokuje o predĺžení zmluvy.

Alex Collado

Bol obeťou nešťastnej situácie, keď ho Barcelona nedokázala zaregistrovať do prvého tímu a tak mohol len trénovať. V januári 2022 odišiel na hosťovanie do Granady, ktorú trénuje Robert Moreno. V tíme zostal do konca uplynulej sezóny. Andalúzania totiž vypadli z prvej ligy a Collado odišiel na hosťovanie do Elche. Rovnako ako Nico sa však vážne zranil a od futbalu si oddýchne približne 3 mesiace.

Philippe Coutinho

7. januára odišiel Brazílčan na hosťovanie do Aston Villy. Anglický klub vyplácal hráčovi časť platu, no neskôr záložníka kúpil na trvalý transfer za 20 miliónov eur. Coutinho zaznamenal v Anglicku výborný štart, no neskôr podával opäť slabé výkony. V tejto sezóne hrá zle a otvorene sa hovorí o jeho odchode z klubu - zrejme sa vráti do Brazílie.

Yusuf Demir

Mladý rakúsky futbalista zakotvil v lete 2021 v Barcelone, ktorá ho získala na hosťovanie z Rapidu Viedeň. Sotva o štyri mesiace na to sa však Barcelona dohodla s Rapidom, že Demir sa vráti do Rakúska. Za Barcelonu odohral len 9 zápasov. Ak by odohral o jeden zápas navyše, Barcelona by ho musela kúpiť za 10 miliónov eur. V tejto sezóne sa mu nedarí, pretože ho trápia zranenia.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.