Ferran Torres nedohral včerajší súboj medzi Atléticom Madrid a Barcelonou kvôli šarvátke so Stefanom Savičom. Vylúčený bol aj hráč Los Colchoneros. Útočník Barcelony však môže byť suspendovaný na viac zápasov.

Ostrý stret oboch hráčov sa inak ako vylúčením ani nemohol skončiť. Rozhodca Munuera Montero v zápise o stretnutí uviedol: "V 90. minúte bol hráč vylúčený z nasledujúceho dôvodu: vytrvalé držanie vlasov súpera, keď lopta bola v hre, ale nebola v hrateľnej vzdialenosti tejto dvojice." Počínanie Saviča rozhodca zapísal ako "neustále držania súpera okolo krku nadmernou silou". V teoretickej rovine je to faul, ktorý predstavuje určité riziko, ale nevedie k škodlivým následkom (podľa článku 123 Disciplinárneho kódexu). V tomto prípade môže hráč dostať trest na 1 až 3 zápasy. Keďže sa situácia odohrala mimo ťažisko hry, obom aktérom hrozí suspendácia na 2-3 zápasy.

Sankcia by mohla byť ešte prísnejšia, ak by sa jednanie hráčov považovalo za vedomú agresiu voči súperovi (od 4 do 12 súbojov), v tomto prípade však hovoríme o spontánnejšom a inštinktívnejšom správaní, ako naznačuje aj zápis v protokole. Suspendácia sa vzťahuje len na La Ligu. Torres v tomto prípade môže hrať v Copa del Rey a v Španielskom superpohári, no podľa všetkého vynechá ligové zápasy proti Getafe a Girone a možno aj proti Betisu. Vzhľadom na suspendáciu Lewandowskeho je to pre Xaviho zlá správa.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2023-01-09 14:09:44
Konečne dobré správy ? Torres v rozhovore koncom roka 2022 - v roku 2023 fanúšikovia uvidia najlepšiu verziu torresa...nuž, neklamal ?...raphinha/depay na pľac ?
2023-01-09 14:21:50
Keby dostal do konca sezóny si ani nevšimnem taky prinos, on ma 22r to je jeho najvacsie pozitívum keby mal 26 tak ie to ešte horšie