Bývalé vedenie FC Barcelona pod taktovkou Josepa Mariu Bartomeua sa postaralo o množstvo škandálov. Jedným z nich je aj Barçagate. Postupom času nám médiá prinášajú ďalšie a ďalšie informácie, ktoré potvrdzujú, akých ohavností boli títo ľudia schopní.

Bartomeu v rámci Barçagate platil istej spoločnosti za to, aby na sociálnych sieťach diskreditovala bývalých aj súčasných hráčov, legendy klubu či názorových konkurentov, napríklad aj Víctora Fonta či Joana Laportu. Cieľom bolo poškodiť ich reputáciu. Keď sa celá kauza prevalila, katalánska polícia rozbehla vyšetrovanie a Bartomeu so svojim predstavenstvom bol nútený podať demisiu.

Sique Rodríguez z katalánskeho rádia Cadena SER teraz priniesol informáciu o tom, kto stál za únikom kontraktu v prípade Gerarda Piquého a potom aj Lea Messiho. Zistila to katalánska polícia počas vyšetrovania aféry Barçagate. Polícia našla dôkazy o tom, že zmluvy zverejnili Oscar Grau ako bývalý generálny riaditeľ FC Barcelona a Ramon Gomez Ponti, bývalý šéf právneho oddelenia klubu.

V správe sa uvádza, že Mossos údajne našla rozhovory, ktoré naznačujú zámer spomínanej dvojice zverejniť podrobnosti z kontraktov Messiho a Piquého. Toto samo a sebe stačí na to, aby polícia začala vo veci konať a Graua s Gomezom obvinila, nakoľko v Španielsku je zákonom zakázané zverejňovať podrobnosti zo zmluvy. Sudca na základe dôkazov rozhodne o tom, či sa otvorí nový prípad, alebo sa bude pokračovať vo vyšetrovaní v rámci tohto prípadu. V každom prípade je to ďalší kúsok do skladačky, ako vlastne fungovalo prezidentovanie za Barta.

zdroj: Cadena SER
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-01-12 10:29:52
A tie úniky zo zmluv za Laportu sa tiež budú riešiť? Ci až za budúceho prezidenta? A to nahrádzanie škôd, čo sľubovala slubotechna? Nič?