Katalánci dokázali s odretými ušami postúpiť do finále Španielskeho superpohára, keď Real Betis zdolali až po penaltovom rozstrele. Čo nám druhé semifinále na turnaji ukázalo?

Najlepšie: Postup po skvelom penaltovom rozstrele

Barcelona svojou hrou nezaujala pred prestávkou kvôli Majstrovstvám sveta v Katare a po obnovení sezóny na klubovej úrovni hrá ešte horšie. Dnes bolo najdôležitejšie postúpiť do finále Španielskeho superpohára a to sa podarilo dosiahnuť. Dobrý zápas odohral Dembélé a to na ľavom krídle, kde zvyčajne hráva horšie. Niekoľko skvelých prihrávok predviedol Raphinha a po jednom centri padol gól, ktorý rozhodca neskôr anuloval kvôli milimetrovému ofsajdu. Potešia aj góly Lewandowskeho a Fatiho. Voči hre môžeme mať opäť množstvo námietok, no penaltový rozstrel v podaní Xaviho zverencov bol hodný postupu do finále. Teraz je čas na Real.

Najhoršie: Striedania a neschopnosť kontrolovať zápas do samého konca

Dobré výkony Ter Stegena, Koundého a Ronalda Arauja a gól Roberta Lewandowskeho znamenali, že Barcelona mala po prvom polčase zápas pod kontrolou. Xavi sa potom rozhodol striedať a jeho zmeny viedli k tomu, že mužstvo začalo hrať defenzívnejšie, na čo rýchlo doplatilo. A čo je horšie, vôbec sme na ihrisku nevideli mužstvo, ktoré by mohlo odohrať ešte aj predĺženie. Pokoj do radov Blaugranas nevniesol ani skvelý gól Ansu Fatiho hneď spočiatku predĺženia, pretože Betis rýchlo vyrovnal. Predĺženie v podaní Barcelony môžeme označiť za festival chýb a nepresností na strane Barcelony. Bol to ďalší zápas, v ktorom sa Barcelona musela spoliehať predovšetkým na brankára a defenzívu. S takouto hrou to vo finále nebude fungovať.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2023-01-12 23:46:12
Suhlasim s obsahom clanku, je vystizny, mozno malo ktiticky no ucelene vykresluje mizeriu v ktorej sa nachadzame.
2023-01-12 23:50:56
Xavi to s tými striedaniami skomplikoval, môže ďakovať Ter Stegenovi,že sme neprehrali(už v riadnom hracom čase)