Znevažovaný bývalý prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu vyhlásil, že odchod Lionela Messiho z klubu v roku 2021 bol "historickou chybou".

Bartomeu bol nútený odstúpiť z funkcie prezidenta Barcelony po tom, ako vyšiel najavo škandál Barçagate, v rámci ktorého si spolu s predstavenstvom klubu najal firmu na diskreditáciu viacerých súčasných aj bývalých hráčov.

Okrem toho sa nedávno objavili dôkazy, ktoré odhalili úlohu dvoch bývalých členov Bartomeuovej správnej rady, Oscara Graua a Romana Gomeza Pontiho, pri úniku informácií o zmluvách Messiho a Gerarda Piqueho.

V tejto súvislosti Bartomeu vystúpil a vyhlásil, že sa na úniku zmlúv nepodieľal a nikdy takýto krok neschválil. "Chcem objasniť, že som žiadny z týchto únikov nespôsobil, žiadny z týchto únikov som neschválil a o žiadnom úniku som vopred nevedel," povedal Bartomeu, ktorého citoval SPORT.

Bartomeu následne kritizoval neschopnosť súčasného vedenia udržať Messiho po vypršaní jeho zmluvy v roku 2021 a uviedol, že to bola zo strany klubu obrovská chyba. "Opakujem to, čo som verejne povedal pri rôznych príležitostiach: pustiť Lea Messiho, najlepšieho hráča v histórii futbalu, bola historická chyba," povedal bývalý prezident.

Vyšetrovanie škandálu Barçagate odhalilo aj sériu textových správ medzi Bartomeuom a Pontim, ktorý sa nechutne vyjadroval na Messiho adresu. A bývalý prezident klubu objasnil, že verí v slobodu prejavu, ale nezdieľa názory Pontiho. "Sú to správy, ktoré vznikli v súkromnej sfére, a ja rešpektujem slobodu prejavu každého, aj keď mám iný názor," povedal.

zdroj : barcauniversal.com
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2023-01-13 19:01:14
Ten este nie je v base?
paprik Premium
2023-01-13 19:55:27
to je neskutocne,ze tento hnup ma tu drzost s este k niecomu vyjadrovat.....