Joao Cancelo nemal dobrý štart do roku 2023. Od návratu z majstrovstiev sveta vo futbale nastúpil obranca za Manchester City len v jednom ligovom zápase a v posledných týždňoch si zrejme vyslúžil status hráča na lavičke.

Jeho nedostatočná úloha v prvom tíme Manchestru City postavila viaceré kluby do pozoru. Podľa denníka The Telegraph sa záujemcovia zaujímajú o to, či je portugalský internacionál na trhu k dispozícii. V správe sa uvádza, že kluby zo Španielska, Nemecka, Francúzska a Talianska monitorujú situáciu Cancela, ktorého zmluva na Etihad Stadium vyprší v roku 2027.

Hoci Barcelona nebola v správe konkrétne spomenutá, záujem klubu o Cancela by dával zmysel, keďže aktívne hľadá pravého beka, ktorý by mohol byť posilou popri hráčom ako Hector Bellerín a Sergi Roberto. Bývalý hráč Juventusu Cancelo sa pod vedením Pepa Guardiolu vypracoval na jedného z najlepších bekov s ťahom do stredu ihriska.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Jeho schopnosť pohybovať sa v strede poľa a ponúkať početnú prevahu v strede ihriska bola kľúčová pre úspech Man City v Premier League v minulej sezóne. Hoci Cancelove akcie v aktuálnej sezóne klesli, portugalský internacionál by sa mohol ideálne hodiť do systému Xaviho Hernandeza v Barcelone.

Okrem technickej a taktickej prevahy môže pravý obranca ponúknuť aj množstvo skúseností na najvyššej futbalovej úrovni. Zlákať Cancela z Manchestru City by však mohlo byť zložité. Hoci giganti z Premier League pravdepodobne nebudú mať námietky, ak bude chcieť hráč odísť z klubu, môžu si naňho počkať, keďže jeho zmluva vyprší až v roku 2027.

Cancelo napriek tomu zostáva pre Barcelonu zaujímavou možnosťou, ak by Katalánci chceli v budúcej sezóne minúť prostriedky na obrancu.

zdroj: The Telegraph
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2023-01-14 13:27:33
Úplne zbytočne keďže jeho cena je momentálne mimo barcelonu
2023-01-14 13:28:01
Kedy ho vyradili z tomu, keď dnes je v základe proti United??