V posledných prestupových obdobiach Barcelona v snahe posilniť rady La Masie aj Barcelony Atlètic uskutočnila pomerne silný nábor mladých talentov. Medzi posily patril aj Emre Demir, od ktorého sa očakávalo nesmierne veľa. 18-ročný ofenzívy záložník prišiel do Barcelony z tureckého klubu Kayserispor v lete tohto roku, hoci dohoda o jeho podpise bola uzavretá oveľa skôr.

Demir prišiel do klubu za 2 milióny eur. Podľa najnovších správ novinára Alberta Rogeho však Barcelona mladíkovi oznámila, aby si v prebiehajúcom januárovom prestupovom období našiel nový klub.

Mladík debutoval za Kayserispor vo veku len 15 rokov a vzbudil záujem viacerých špičkových klubov. Jeho potenciál tak podnietil Barcelonu k podpisu vychádzajúcej tureckej hviezdy. Osemnásťročný mladík podpísal s Kataláncami po svojom príchode zmluvu na 5 rokov do roku 2027. Po šiestich mesiacoch pôsobenia v klube sa však Demir doteraz neadaptoval na nové prostredie. Mladík prišiel do Katalánska bez znalosti španielčiny alebo angličtiny, čo mu bránilo v adaptácii a rozvoji.

Z 18 zápasov, ktoré Barça Atlètic v tomto období odohrala, Demir nastúpil len v dvoch, pričom celkovo strávil na ihrisku len 24 minút. Preto sa Barcelona rozhodla, že bude v najlepšom záujme všetkých zúčastnených strán, aby Demir z klubu odišiel buď na hosťovanie alebo na trvalý transfer. Vedenie Barcelony už mladíka o tomto rozhodnutí informovalo. Je však potrebné počkať na to, či sa nájde nejaký záujemca o Emre Demira, keďže záložník počas svojho pôsobenia na Camp Nou nehral vôbec dobre.

zdroj: relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.