Real Madrid sa včera v rámci 18. kola španielskej ligy predstavil na pôde Athletic Club. Los Blancos náročný zápas vyhrali 2:0 a na vedúcu Barcelonu v tabuľke strácajú naďalej 3 body.

Zverenci Carla Ancelottiho sa uprostred týždňa stretli v Kráľovskom pohári s Villarrealom a boli blízko k vypadnutiu zo súťaže, ale nakoniec sa im podarilo postúpiť do ďalšieho kola, v ktorom čelia Atléticu Madrid. V La Lige ich čakal náročný zápas na San Mamés, ktorý však s prehľadom zvládli.

Prvý gól vo včerajšom zápase strelil Karim Benzema, pre ktorého to bol už 9. gól v španielskej lige. Francúz si našiel svoje miesto v pokutovom území súpera a využil neschopnosť obrancov Athletic vybojovať loptu. V druhom polčase domáci zatlačili Los Blancos a dokonca sa im podarilo skórovať, no gól nebol uznaný pre postavenie mimo hru. V závere zápasu strelil druhý gól Realu Madrid Toni Kroos, ktorý sa na ihrisko dostal päť minút predtým.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Athletic Club 0:2 Real Madrid

Góly:

0:1 Benzema 24'
0:2 Kroos 90'

Athletic: Simón; De Marcos (Lekue 76'), Vivian, Paredes, Berchiche; Zarraga (Herrera 67'), Vesga (García 86'), N. Williams, Sancet (Muniain 67'), Berenguer (Guruzeta 67'); I. Williams

Real Madrid: Courtois; Nacho, Militão, Rüdiger, Mendy; Valverde, Camavinga, Ceballos (85. Kroos); Asensio (73. Modrić), Benzema, Vinícius Junior (83. Rodrygo)

FC Barcelona je naďalej lídrom priebežného poradia španielskej ligy so 44 bodmi. Na druhom mieste je Real Madrid so stratou 3 bodov na Blaugranas. Dnes sa odohrá záverečný zápas 18. kola La Ligy, v ktorom proti sebe nastúpia Valencia a Almería.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

2 komentáre
2023-01-23 11:03:01
s prehladom to nebolo ani zdaleka
2023-01-23 11:16:05
S přehledem? Real tahal většinu zápasu za kratší konec..