FC Barcelona porazila na Camp Nou Getafe 1:0 po góle Pedriho, pričom neodohrala veľmi dobrý zápas. Ukázalo sa však, že Xaviho zverenci môžu hovoriť o poriadnej dávke šťastia, pretože podľa bývalého rozhodcu a dnes experta Eduarda Iturralde Gonzáleza mala FC Barcelona od 68. minúty hrať v desiatich bez Ousmaneho Dembélého.

Niečo vyše 20 minút pred koncom základnej hracej doby nastala situácia, ktorá mohla Barcelone výrazne skomplikovať udržanie jednogólového náskoku až do záverečného hvizdu. Ousmane Dembélé sa natlačil pred obrancu Getafe Omara Aldereteho, ktorý sa snažil odkopnúť loptu, ale v snahe zablokovať loptu fauloval Paraguajčana kopačkou napred.

S týmto rozhodnutím absolútne nesúhlasil expert AS a Carrusel Deportivo Eduardo Iturralde González, podľa ktorého mal byť Ousmane Dembélé vykázaný z ihriska. "Je to červená karta. Išiel do toho s narovnanou nohou. VAR, za ktorý bol zodpovedný Soto Grado, mal upovedomiť Iglesiasa Villanuevu. Ak po takomto faule, kde sa hráč môže zraniť, rozhodca VAR nekoná, rozhodca zodpovedný za VAR nemá dôvod byť rozhodcom zodpovedným za VAR," vyhlásil bez servítky Iturrale González.

Na druhej strane, ďalší bývalý rozhodca Alfonso Pérez Burrull má úplne iný názor a v relácii El Marcador na rádiu Marca uviedol, že bolo prijaté správne rozhodnutie. "Je to tvrdý zákrok, ale zo strany útočníka Barcelony nejde o úmysel ublížiť súperovi. Myslím si, že to bolo dobré rozhodnutie Iglesiasa Villanuevu udeliť za to žltú kartu," povedal.

Zaujímavé je, že samotný Dembélé bol dokonca zmierený s tým, že hlavný arbiter mu nakoniec môže ukázať červenú kartu. Kým Aldereteho ošetrovali lekári, Francúz zostal stáť a povedal jednému z hráčov: "Červená, že? Červená...". Krídelníkovi sa to však prepieklo a keď rozhodca obnovil hru, Francúz sa Paraguajčanovi ospravedlnil.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
iamculeForever Premium
2023-01-23 13:46:47
Podľa mňa to mala byť červená karta tiež
2023-01-23 13:56:36
Ja sa tiez priklanam k cervenej, no nezabudnime na to, ze rozhodcovia urobili viacero nespravnych rozhodnuti v zapase. A tu sme pri psychologii - ci nahodou nekompenzovali vlastne neciste svedomie, nakoniec aj samotny šavi na nich vytvaral tlak, pretoze nesuhkasil s viacerymi hrubymi faulami voci domacim hracom a kupodivu rovnako sa nic nestalo