RFEF podľa očakávania vylúčila ženský tím FC Barcelona z Pohára kráľovnej po tom, čo v osemfinálovom zápase proti Osasune (9:0) nastúpila Geyse Ferreira, ktorá si mala odpykávať dištanc.

Oficiálne vyhlásenie RFEF:


"Zástupca sudcu disciplinárnej komisie súhlasí:

Vyhovieť sťažnosti podanej CDF Osasuna Femeníno a vyhlásiť nasadenie hráčky FC Barcelone Geyse De Silva Ferreira proti pravidlám v zápase medzi CDF Osasuna Femeníno a obvineným klubom, ktorý sa hral 10. januára 2023. Tento zápas osemfinále Pohára kráľovnej je rozhodnutý v prospech Osasuny a Barcelone je uložená pokuta vo výške 1001 eur podľa článkov 79.1 a 79.2b Disciplinárneho poriadku RFEF.

Proti tomuto rozhodnutiu sa možno odvolať na odvolacom výbore do 10 dní odo dňa prijatie oznámenia."


Blaugranas vyhrali stretnutie hrané 10. januára až 9:0 po hetriku Bruny Vilamaly, dvoch góloch Pralluelly a Aitany a góle Caldentey a práve Geyse Ferreira. 24-ročná futbalistka si však mala odpykávať dištanc po červenej karte, ktorú dostala ešte vo farbách madridského CFF v zápase rovnakej súťaže proti Sportingu Huelva.

O deň neskôr Osasuna nahlásila zápas RFEF: "Predstavenstvo klubu prijalo toto rozhodnutie motivované rešpektom, ktorý si zaslúžia hráči a fanúšikovia tvárou v tvár zjavnému porušeniu pravidiel, pričom s plným rešpektom a v športovom duchu uznávajú prevahu Blaugranas na ihrisku."

Zaujímavé je, že rovnaký trest dostal aj ženský tím Sevilly, ktorý 10. januára v osemfinále proti Villarrealu nasadil proti pravidlám hráčku Nagoru Calderón Rodríguez.

zdroj: RFEF
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-01-24 11:51:26
Správne...a zároveň hanba klubu, že si takúto vec nevie ustrážiť ?
iamculeForever Premium
2023-01-24 11:55:29
Len ja nepochopím,ako ju to môže dať do zápisu,keď ma červenú kartu . Podľa mňa má v Tom RFEF riadny bordel