Ako informovala katalánska rozhlasová stanica RAC1, čo potvrdili aj ďalšie médiá, Barcelona už dostala odpoveď z La Ligy (LFP) ohľadom Gaviho registrácie v prvom tíme. Klub to v januári nestihne a pravdepodobne bude musieť túto záležitosť odložiť na leto.

Prioritou klubu v zimnom prestupovom období bolo zaregistrovať Gaviho v prvom tíme, čo sa malo stať už v lete, ale záležitosť bola stopnutá kvôli problémom s finančným fair play. Zdá sa však, že Barcelona stále nedodržiava požiadavky La Ligy týkajúce sa článkov 101 a 93.6, z ktorých prvý stanovuje, že registrácia hráča, ktorého zmluva bola predĺžená, bude akceptovaná až po schválení výdavkov určených pre tím v nasledujúcej sezóne špeciálnym orgánom La Ligy tak, aby neprekročili povolený limit. Mundo Deportivo uvádza, že v prípade Barcelony je limit výdavkov prekročený o 200 miliónov eur. Druhý článok stanovuje, že kluby s mimoriadnymi príjmami (ako Barcelona pokiaľ ide o finančné páky) a tie, ktoré prekračujú limit, musia predložiť finančný plán na nasledujúce dve sezóny, ktorý by schválila La Liga.

Gavi tak nebude môcť byť zaregistrovaný ani napriek úsporám vyplývajúcim z odchodu Gerarda Piquého a Memphisa Depaya. Toni Juanmarti z Relevo informuje, že La Liga už dostala potrebnú dokumentáciu na formálne zaregistrovanie ukončenia zmluvy so stopérom. Podľa dohody Piqué nedostane polovicu svojho platu, čo je prirodzené vzhľadom na to, že v najbližších šiestich mesiacoch už nebude figurovať na súpiske FC Barcelona. Podľa týchto informácií Barcelona tvrdí, že spĺňa požiadavky, aby teraz prešla na pravidlo 1:1 pre podpisovanie hráčov (môže minúť celú sumu získanú z predaja futbalistu), ale na registráciu Gavi to nestačí.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Podľa médií Barcelona dúfa, že sa jej podarí vyriešiť tento problém do 31. januára, ale po negatívnej reakcii La Ligy nemôže byť v tomto smere príliš optimistická. Vyzerá to tak, že na leto sa odložia aj ďalšie operácie, ako napríklad registrácia novej zmluvy Ronalda Arauja alebo predĺženie zmlúv Alejandra Baldeho a Iñakiho Peñu.

zdroj: RAC1 Relevo mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-01-25 18:22:11
Len či to dobre chápem. V lete budeme môcť kupovať hráčov 1:1 alebo 1:4?
2023-01-25 18:38:13
Možno to chcelo z Memphisa vydolovať aspoň o 3-4 mega viac ?