Podľa novinára Josého Alvareza z El Chiringuito TV Barcelona sleduje situáciu až piatich hráčov Manchestru City, ktorí údajne nie sú spokojní s Pepom Guardiolom.

Ide o týchto piatich hráčov: Kyle Walker, Joao Cancelo, Aymeric Laporte, Ilkay Gündoğan a Bernardo Silva. Z piatich mien na zozname boli štyria z nich, okrem Walkera, v nedávnej minulosti spájaní s prestupom do Barcelony.

Silva je na prestupovom zozname Blaugranas už dlhšie. Barcelona sa pokúšala získať hráča do svojich radov neraz, ale zakaždým to nedopadlo dobre z dôvodu finančných požiadaviek The Citizens. Silva si nezahral v troch zo štyroch posledných zápasov City, čo je údajne dôvodom, prečo je na Etihad nespokojný. Vzhľadom na to, že ekonomická situácia klubu sa veľmi nezlepšila, existujú pochybnosti o tom, či Barcelona dokáže budúce leto dotiahnuť jeho príchod do zdarného konca, ale môžeme si byť istí aspoň tým, že novinári o tom budú písať.

Reálnejším prestupovým cieľom Barcelony sa zdá byť Gündoğan, ktorému na konci sezóny skončí zmluva so City. Nedávne správy naznačovali, že nemecká hviezda rokuje o predĺžení zmluvy, ale teraz sa uvádza, že nie je úplne spokojný s Guardiolom. Pokiaľ ide o Laporteho, 28-ročný hráč stratil v tejto sezóne na Etihad výraznejšie postavenie, keďže od návratu po zranení bol využívaný len zriedkavo. Španielsky internacionál bol v minulosti spájaný s Barcelonou a v lete by mohol byť jednou z možností.

Medzitým sa Cancelova budúcnosť stala v poslednom čase témou špekulácií, keďže po Majstrovstvách sveta je využívaný čoraz intenzívnejšie. O portugalského pravého obrancu sa údajne zaujímajú kluby v Španielsku, čo je pozícia, ktorá je pre Barcelonu už dlhší čas problémom.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

V tomto ohľade by mohol byť pre Barcelonu alternatívou aj Walker, ktorému budúci rok skončí zmluva a v tejto sezóne, najmä v posledných týždňoch, hráva čoraz zriedkavejšie. V skutočnosti 32-ročný hráč doteraz nastúpil len 13-krát, pričom z posledných šiestich ligových zápasov City nastúpil len v dvoch. Vzhľadom na situáciu Barcelony v súvislosti s finančným fair play nebude v lete jednoduché podpísať zmluvy s najlepšími hráčmi, ktorí budú požadovať značný plat. Zatiaľ však v Manchestri City sleduje situáciu spomínaného kvinteta.

zdroj: El Chiringuito
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-01-26 20:05:31
Z menovaných by som zobral iba Cancela
2023-01-26 20:06:28
Sledovať je možnosť, kupovať je sen. Takže snívajme a modlime sa, aby sa nám podarilo zaregistrovať našich mladých, čo by mala byť priorita.