Manchester City v piatok hostí Arsenal v zápase FA Cupu, v ktorom sa Pep Guardiola stretne so svojím bývalým asistentom Mikelom Artetom.

Obaja tréneri sa zúčastnili svojej tlačovej konferencie pred piatkovým stretnutím, pričom katalánsky tréner spomínal na Artetovo pôsobenie vo farbách Manchestru City. Guardiola zdôraznil, že keby bol na Artetovom mieste a jeho obľúbený tím, teda Barcelona, by ho požiadal o návrat na trénerskú stoličku, neváhal by opustiť The Citizens a pridať sa ku Kataláncom.

"Pamätám si, že keď sme tu spolu pôsobili, strieľali sme veľa gólov a on vždy skákal a oslavoval, okrem jedného tímu," spomína Guardiola. "Proti tomuto tímu sme dali gól, ja som skákal, otočil som sa a on tam sedel. Bol to Arsenal. Je to rovnaké, ako v mojom prípade. Keby som trénoval tu ako asistent a Barcelona by mi zavolala, išiel by som," vyhlásil.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

"Je to môj klub. Nie som niekto, ktorý by povedal, že tu musí zostať so mnou, že má zmluvu. Ľudia musia letieť, keď veria, že je to pre nich najlepšie. Hráčom som to povedal už veľakrát, ak nie sú šťastní, musia odísť. Život je príliš krátky, najmä pre hráčov, na to, aby trávili čas na mieste, ktoré sa vám nepáči, ktoré sa k vám správa zle. Tak to je," dodal Guardiola.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2023-01-27 08:11:30
Tak nadpis sa moc nezjednotil s textom;)
2023-01-27 08:21:19
? tieto clickbaity ?