Len pred niečo vyše rokom Barcelona vysolila 55 miliónov eur, aby si zabezpečila podpis Ferrana Torresa z Manchestru City. Mladý útočník mal mužstvu pomôcť dostať sa späť na správnu cestu po ťažkom začiatku sezóny. Očakávania však ani zďaleka nenaplnil.

Torres spolu s ďalšou januárovou posilou Pierr-Emerick Aubameyangom pomohli Barcelone skončiť v La Lige na druhom mieste. No jeho výkony sa postupom času len zhoršovali, až útočník dospel do bodu, kedy nad ním zlomil palicu aj samotný Xavi Hernández. Dôvod zrejme spočíva v príchode Roberta Lewandowskeho a Raphinhu a zo zranenia sa zotavil aj Ansu Fati. Torres sa tak v hierarchii útočníkov prepadol na posledné miesto.

Katalánsky denník Sport informuje, že Xavi stratil s útočníkom trpezlivosť a Torres bude v tíme zohrávať druhoradú úlohu. Xavi napríklad nevyužil služby Torresa aj vo štvrťfinále Copa del Rey proti Realu Sociedad. Vzhľadom na závažnosť zápasu je pochopiteľné, že Xavi sa rozhodol nastúpiť v útočnej formácii s Ousmanom Dembelem, Lewandowskim a Gavim. Medzitým Torres, ktorý sa cez víkend proti Getafe nezapojil do hry kvôli suspendácii v La Lige, presedel pohárový zápas na lavičke.

V druhom polčase sa Xavi rozhodol pred Torresom nasadiť Raphinhu aj Ansu Fatiho, hoci títo dvaja už cez víkend odohrali nejaké minúty a druhý menovaný bol dobre oddýchnutý. Bývalý hráč Manchestru City napokon stredu večer nedostal proti baskickému klubu žiadne minúty, čo svedčí o tom, že v súčasnosti je v útoku Blaugranas až za Lewandowskim, Dembelem, Raphinhom a Fatim.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Je jasné, že Torres prežíva v kariére slabšie obdobie, ale Xavi ho naďalej podporuje. Správy médií však naznačujú, že ak Torres nezlepší svoju výkonnosť a Barcelona dostane za Španiela primeranú ponuku, v lete by mohol opustiť Camp Nou.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
kluc Premium
2023-01-27 09:40:24
tak niekto musí byť aj posledný :D...Torres by si to mal v hlave usporiadať v prvom rade a potom prídu aj lepšie výkony
2023-01-27 09:44:10
Dat ho na hostovanie ale aspoň do klubu ktorý by bol v prvej 5 ! Ak by ho chceli ?