Ousmane Dembélé bol opäť hlavnou hviezdou Barcelony, keď predviedol majstrovský výkon v zápase proti Realu Sociedad a pomohol tímu zabezpečiť si miestenku v semifinále Copa Del Rey.

Dembélé bol skutočne najlepším hráčom, ktorý sa preháňal okolo súperovej defenzívy a ukázal svoj ozajstný potenciál. Bol to jeden z mnohých takýchto výkonov krídelníka v tejto sezóne. V tomto ročníku nastrieľal už 8 gólov a pridal 7 asistencií vo všetkých súťažiach. Katalánsky denník Mundo Deportivo priblížil, čo stojí za tak razantným výkonnostným vzostupom Francúza v prebiehajúcej sezóne. Je totiž zrejmé, že Ousmane sa vrátil na futbalové výslnie a pod Xavim Hernándezom predvádza najlepšie výkony v kariére.

Denník poukazuje na Dembélého predispozície a odhodlanie presadiť sa v Barcelone aj v období, keď bol klub blízko k tomu, aby ho z Camp Nou vyhnal. Kľúčovým faktorom Dembélého rozletu bol Xavi. Tréner Barcelony dal hráčovi dôveru a úzko s ním spolupracoval, aby mu pomohol nielen s jeho výkonmi na ihrisku, ale aby sa stal aj spoľahlivejšou hviezdou mimo ihriska.

Už od začiatku Xaviho dobrodružstva na poste trénera Barcelony sa Španiel rýchlo obrátil na Dembélého a požadoval od neho, aby bol viac tímovým hráčom. Samotnému Dembélému sa navyše veľmi pozdáva trénerský prístup zo strany Xaviho.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Ďalším dôvodom úspechu bývalej hviezdy Dortmundu bolo jeho odhodlanie. Hráč trávi hodiny s Xavim a jeho štábom, sleduje videá, aby zlepšil svoje výkony na ihrisku. Zlepšenie bolo zjavné aj mimo ihriska, kde sa krídelník zdal byť vyzretejší a prevzal na seba úlohu jedného z najdôležitejších hráčov Barcelony. Vzhľadom na jeho výrazné úspechy by Barcelona mohla dokonca prísť s druhou ponukou pre Dembélého a vyzvať útočníka, aby predĺžil svoj pobyt na Camp Nou. Jeho súčasná zmluva v Katalánsku je platná do konca sezóny 2023/2024.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-01-27 10:30:08
Tejto vete nejako nerozumiem :" Zlepšenie bolo zjavné aj mimo ihriska, kde sa krídelník zdal byť vyzretejší a prevzal na seba úlohu jedného z najdôležitejších hráčov Barcelony."
Ako presne prevzal úlohu jedného z najdôležitejších hráčov Barcelony mimo ihriska?
Marian Premium
2023-01-27 11:32:05
Za všetkým hľadaj ženu. Dembo sa oženil ? a pre manželku urobí všetko.