Tréner Girony Miguel Ángel Sánchez Munoz, známy ako Míchel, sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zápasom s Barcelonou. Tréner pochválil silu súpera, ale verí v schopnosť svojho tímu odohrať dobrý zápas. Jeho slová naznačujú, že Girona sa bude snažiť útočiť vysokým pressingom a držať loptu.

Absencie v zápase proti Barcelone

"Chýbajú nám Ibra Kebe, David López a Reinier pre zranenie a Santi Bueno pre suspendáciu. Ostatní sú na tom dobre."

Boj o držanie lopty

"Sme schopní odohrať skvelý zápas a vyhrať. Potrebujeme 11 000 ľudí na našej strane a všetci spolu môžeme vyhrať. Nechcem tichý štadión. Od prvej minúty budeme na našich fanúšikov hrdí."

Podobnosť so zápasom proti Villarrealu

"Stretnutie s Villarrealom sa mi vôbec nepáčilo, pretože sme nemali loptu a v tomto smere sme boli slabším tímom. Našou najlepšou verziou je pressing na súperovej polovici a získavanie lopty. Barcelona je tiež tím, ktorý rád drží loptu a je ťažké jej ju vziať, ale to je náš zámer. Zápas odohráme s týmto prístupom. V opačnom prípade bude ťažké vyhrať stretnutie, pretože súper si vytvára príležitosti v každej situácii, keď má loptu, či už prostredníctvom akcie jeden na jedného, prihrávok dopredu, protiútokov alebo prihrávok do voľného priestoru, a obrancovia Barcelony sú v týchto situáciách veľmi nebezpeční. Nemôžete byť celý zápas v defenzíve, takto nemôžete vyhrať."

Ako bude hrať Barcelona

"Je to skvelý tím, v 18 zápasoch inkasovala len 6 gólov. Má veľmi silných, rýchlych a fyzicky dobrých hráčov v obrane v situáciách jeden na jedného. Očakávam Barcelonu s krídelnými hráčmi a tromi záložníkmi. Myslím si, že na ihrisko nastúpi v tejto zostave."

Barcelona bez Lewandowskeho

"Najlepšou vlastnosťou Ansu Fatiho je strieľanie gólov, rovnako ako v prípade Lewandowskeho. Sú to rozdielni hráči, ale obaja dokážu strieľať góly. Takže to bude rovnaké. Barcelona je tiež skvelým tímom vo všetkých formáciách a je jedno, ktorý hráč sa ukáže na ihrisku."

Atmosféra na Montilivi

"Myslím, že štadión bude náš, všetci budú stáť za Gironou. Na nič iné nemyslím, pretože som už predtým povedal, že odohráme skvelý zápas a keď ukážeme našu najlepšiu verziu, fanúšikovia nás budú určite povzbudzovať. Atmosféra bude veľkolepá v prospech Girony."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Presvedčenie, že Girona odohrá skvelý zápas

"Súper je skvelý tím, ale ja verím, že odohráme skvelý zápas, pretože moji hráči mi to ukázali a počas celého týždňa dokazovali, že budú vo veľmi dobrej forme. Bezpochyby sme schopní odohrať výborný zápas proti akémukoľvek súperovi. Preto som si istý. Nepovedal som, že vyhráme, hoci o tom uvažujem."

Príchod Barcelony

"Je to výnimočný zápas, celý týždeň ste boli pri mne a hráči to tiež uznali. Je to derby, dva kluby z rovnakého regiónu, a pre nás je to niečo výnimočné. Fanúšikovia cítia, že tento zápas je dôkazom toho, že sme odtiaľto, z Girony. Je tu motivácia a pozitívna energia, nie je to o nadmernom nadšení alebo niečom podobnom. Hráči tento týždeň pracovali veľmi dobre, s túžbou tímu. Chceme ukázať svoju najlepšiu verziu. Na štadióne bude 11 000 ľudí, na ihrisku 11 a päť striedaní. Je ťažké poraziť toľko ľudí."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.