Koncom decembra bol polícii nahlásený sexuálny útok, ktorého sa mal dopustiť bývalý futbalista Barcelony Dani Alves v nočnom klube v Suttone. 20. januára Brazílčan vypovedal, Pumas s ním rozviazal zmluvu a súd rozhodol o jeho vzatí do väzby. Futbalista predložil niekoľko rôznych verzií udalostí a najal si nového právnika. Kým sa neuzavrie odvolacie konanie, Alves sa začína prispôsobovať väzenskej rutine.

Ako sme už pred časom informovali, bývalý hráč Barcelony Dani Alves bol obvinený zo znásilnenia 23-ročnej ženy a od 20. januára je vo väzbe. V posledných dňoch Brazílčan niekoľkokrát poskytol svedectvo, ktoré bolo zakaždým iné. Jeho nový právnik Cristóbal Martell uviedol, že dôvodom bola jeho snaha utajiť neveru pred manželkou. Joana Sanzová svojho manžela najprv bránila, ale neskôr väčšinu fotografií s Alvesom zo svojho profilu na Instagrame odstránila. Futbalista tvrdí, že styk bol dobrovoľný. Brazílčan v súčasnosti čaká na prípravu Martellovho odvolania v nápravnom zariadení Brians. 39-ročnému mužovi hrozí 4 až 12 rokov väzenia.

Každodenný život vo väzení

La Vanguardia opisuje, ako sa Dani Alves prispôsobuje rutine v bloku 13 väznice Brians 2. Futbalista zdieľa celu so svojím starým známym Coutinhom, Brazílčanom, ktorý bol Ronaldinhovým bodyguardom a vyhadzovačom v nočnom klube v Suttone [náhodná zhoda mien so súčasným hráčom Aston Villy; pozn. red.].

Príbeh, ktorý si prečítate nižšie, bol získaný z viacerých oficiálnych aj neoficiálnych zdrojov z väzenského centra Brians 2 v Sant Esteve Sesrovires aj mimo neho, vrátane väzňov, ktorí žijú v jednom bloku s Danim Alvesom. O žiadnom z rozhovorov nemožno uviesť žiadne podrobnosti, pretože bývalý futbalista Barcelony vzbudzuje taký záujem, že zodpovední väznice už varovali, že každý únik informácií bude prísne potrestaný. Nevyhnutne sa všetky oči upierajú na 39-ročného Brazílčana obvineného zo znásilnenia, ktorého minulý pondelok previezli do modulu 13 po tom, čo strávil víkend v susednom Brians 1. Adaptácia prebieha dobre a vo štvrtok odohral svoj prvý futbalový zápas s ostatnými väzňami na väzenskom dvore.

Podobne ako po príchode do predchádzajúceho väzenia sa Alves najprv zúčastnil na pohovore s väzenským personálom v prijímacom oddelení. Keď v pondelok prišiel do väznice Brians 2, bol už tri dni vo väzení, čo je dosť dlhý čas na to, aby mal čas premyslieť si svoju novú situáciu, ako ukázal v odpovediach, ktoré poskytol odborníkom. "Futbalista zostal vonku a Dani, ktorý je tu, je len jedným z mnohých," poznamenal. A presne tak to je. Neexistuje žiadne privilegované zaobchádzanie alebo výnimočné opatrenia okrem očakávaní, ktoré vzbudzuje u ostatných spoluväzňov, čo sa v priebehu dní normalizuje tým, že zdieľanie jedálne s futbalistom sa stane samozrejmosťou.

Veľmi pokojný, zdržanlivý, nenápadný a bez zbytočných emócií dal Alves v týchto dňoch jasne najavo, že si plne uvedomuje, kde sa nachádza a čo by sa mohlo odteraz stať, ak odvolanie, ktoré pripravujú jeho noví právnici na súde v Barcelone, nebude úspešné. "Prijmem všetko, čo príde. Odišiel som z domu, keď som mal sotva 15 rokov. V živote som prekonal veľmi ťažké a komplikované situácie. Toto bude ďalšia z nich. Ničoho sa nebojím," povedal.

Hovoril aj o skutočnostiach, z ktorých je obvinený a ktoré sú všeobecne známe. O prípade hovoril s odborníkmi a so svojimi kolegami, ktorí k hráčovi opatrne pristupovali a kládli mu otázky. Vo všetkých rozhovoroch Brazílčan uviedol, že to, čo sa stalo 30. decembra v skorých ranných hodinách na záchode nočného klubu v Suttone, bolo "so súhlasom ženy". Keď sa Alvesa pýtajú na tieto obvinenia, drží jazyk za zubami a neodpovedá. Futbalista veľa hovoril o svojom dome v Sant Just Desvern, ktorý kúpil pred ôsmimi rokmi, keď podpísal zmluvu s Barcelonou, a ktorý bol epicentrom jeho životného projektu. Uviedol, že jeho zámerom bolo žiť veľkú časť roka v Barcelone, kde sídlia jeho dve spoločnosti - jedna, ktorá spravuje jeho obrazové práva, a druhá, ktorá súvisí s realitným sektorom.

V dome teraz býva jeho manželka Joana Sanz, ktorá zatiaľ nechce o svojom manželovi nič počuť, alebo to aspoň verejne uviedla na sociálnych sieťach po tom, čo sa od právnika svojho partnera dozvedela, že došlo k sexuálnemu styku, hoci futbalista trvá na tom, že bol dobrovoľný a že sa k nemu predtým nepriznal zo strachu z reakcie svojej manželky. V rodinnom dome žije okrem Joany aj päť psov, štyri mačky a dve morčatá, o ktorých hráč často hovorí.

Zo všetkých blokov v Brians 2 si vedenie centra vybralo pre Alvesa ten najmenej konfliktný - číslo 13. Ide o priestor pre mladistvých sexuálnych delikventov a nachádza sa v ňom aj Brazílčan odsúdený za znásilnenie maloletej, menom Coutinho, ktorý mal pred rokmi možnosť spoznať Alvesa, keďže dlhé roky pracoval v barcelonských nočných kluboch vrátane Suttonu a okrem toho ho Ronaldinho zamestnával ako bodyguarda. Ide o modul s odsúdenými, ktorí nie sú vo výkone trestu odňatia slobody a ktorí zdieľajú bunker so susedným modulom 14, kde si trest odpykávajú dospelí páchatelia sexuálnych trestných činov a odsúdení za násilie páchané na mužoch. Obyvatelia týchto dvoch modulov spolu nekomunikujú a sú oddelení sklenenou priečkou, ktorá rozdeľuje dva dvory a cez ktorú na seba vidia. Aspoň to tak bolo do minulého štvrtka, keď vedenie urobilo niekoľko zmien.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Vo štvrtok napoludnie Alvesa vyzvali, aby si so spoluväzňami zahral futbal. Bolo to prvýkrát, čo sa od príchodu do väzenia dotkol lopty. Správa sa rýchlo rozšírila, takže policajti, externí špecialisti, riadiaci pracovníci a všetci väzni v susednej jednotke sledovali udalosť nalepení na skle, aby im neunikol žiadny detail. Väznica sa rozhodla zakryť výhľad medzi oboma modulmi materiálom, aby sa futbalistovi susedia mohli vrátiť k normálnemu životu a svojim aktivitám a Alves mohol pokračovať vo futbale bez toho, aby ho sledovalo toľko nadšených členov komunity.

Vo štvrtok a v piatok futbalistu obvineného zo znásilnenia 23-ročnej dievčiny navštívil jeho nový právnik Cristóbal Martell a jeho právny partner Arnau Xumetra. Na začiatku sa uskutočnilo úvodné stretnutie, na ktorom sa zúčastnila aj kubánska právnička Miraida Puente. Martell chcel diskutovať o hlavných argumentoch odvolania. Alves sa ho nepýtal na šance na predbežné prepustenie, ale už predtým povedal, že nemá v úmysle utiecť a že útek pred problémami nepatrí k jeho spôsobu života.

S právnikom sa stretla aj Lucia, hráčova matka, ktorá tento týždeň pricestovala do Barcelony a ešte sa nestihla stretnúť so svojím synom, a jeden z jeho bratov. Alves zatiaľ nechce prijať návštevu svojich rodičov, najmä matky, ktorá momentálne býva v hoteli. V stredu sa vybrala do advokátskej kancelárie na námestí Plaça Francesc Macià, odkiaľ odišla otrasená a nedokázala zadržať slzy. Jej syn ju radšej nechce vidieť vo väzení. Obaja sa stihli porozprávať po telefóne, ale futbalista radšej počká na výsledok odvolania, pretože sa podľa svojich slov hanbí, že ho matka uvidí vo väzení.

zdroj: La Vanguardia
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-01-30 11:14:51
Ty novinári o tom píšu,ako keby Alves bol obeť,len preto že je milionár a známa osobnosť . Namiesto toho aby sa zaujímali ako sa cíti tá žena.
2023-01-30 12:21:04
Snad nam velavazeny clen pravnickej rodiny RoAd napise nejake nove mudra o tom, ako chce nejaka suka Danimu rozbit manzelstvo ? A ako na nom chce zarobit! Aj ked sa vzdala prava na financne odskodnenie... ??