Telenovela s registráciou Gaviho trvá už dosť dlho na to, aby každý pochopil, že v zákulisí sa deje niečo neuveriteľne pochybné. Keďže ide o jedného z najlepších mladých hráčov na svete s minimálnym platom, je pomerne zaujímavé, že La Liga sa snaží zabrániť Barcelone, aby oficiálne zaregistrovala jeho novú zmluvu.

Barcelona nedávno podala na súd žalobu proti lige v snahe zaregistrovať hráča. Sudca rozhodol v jej prospech a prinútil La Ligu, aby Gaviho zaregistrovala ako hráča prvého tímu Blaugranas. Jedným z hlavných argumentov Javiera Tebasa proti registrácii bolo, že očakávané straty Barcelony by sa zvýšili o 200 miliónov eur. Toto pravidlo, však vstúpilo do platnosti oveľa neskôr a tak sa Gaviho nevzťahuje.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Pravidlo spočiatku hovorilo, že predĺženie zmluvy môže byť zaregistrované počas zimného prestupového obdobia, ak bolo podpísané pred ním, v závislosti od platového stropu na nasledujúcu sezónu.  Gavi podpísal predĺženie v septembri, čo znamenalo, že mal byť bez problémov zaregistrovaný v januári. La Liga však v novembri zmenila pravidlo tak, aby platilo pre celú sezónu a nie len pre jej polovicu.

Keďže Gavi predĺžil zmluvu v septembri, počas jeho registrácie malo platiť pôvodné pravidlo. Nové pravidlo sa vzťahuje len na hráčov, ktorí predĺžili zmluvu po zimnom trhu. La Liga zmanipulovala svoje vlastné pravidlo, aby zabránila Barcelone zaregistrovať Gaviho v zime.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
2023-02-01 19:19:17
La Liga je mŕtva, čas prepísať sa inde.
2023-02-01 19:20:23
Ked je to pravda, tak je to dovod na Tebasovu rezignaciu.