Sergi Roberto je jedným z dvoch barcelonských veteránov, ktorým na konci sezóny vyprší zmluva. Barcelona má však záujem udržať si odchovanca v kádri.

Španiel je mimoriadne užitočný vďaka svojim skúsenostiam a všestrannosti. V tejto sezóne Roberto viackrát nastúpil na poste pravého obrancu a jeho prítomnosť v prvom tíme bola kľúčová, najmä keď sa Héctor Bellerín vôbec neosvedčil. Vzhľadom na jeho užitočnosť sa Barcelona nedávno snažila presvedčiť Roberta, aby predĺžil svoje pôsobenie na Camp Nou. Podľa madridského denníka však 30-ročný hráč odmietol prvú ponuku Barcelony na predĺženie zmluvy.

Očakáva sa, že obe strany budú pokračovať v rozhovoroch v snahe dosiahnuť dohodu. Roberto však svojím odmietnutím ešte viac prehĺbil problémy Barcelony so zmluvami svojich hráčov. V poslednom čase sa veľa hovorilo o napätí Barcelony s La Ligou v súvislosti s registráciou predĺženia zmluvy Gaviho, pričom mnohí sa domnievajú, že španielska liga zmenila svoje vlastné pravidlá, aby zabránila klubu zaregistrovať tohto záložníka.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Napriek tomu je zrejmé, že Barcelona nie je schopná ponúknuť lukratívne platy ani svojim hviezdnym hráčom. Z tohto dôvodu Barcelone nehrá do kariet, že univerzál nepristúpil na podmienky Barcelony, pretože to znamená, že chce lepšie podmienky. Vzhľadom na súčasnú finančnú situáciu katalánskeho celku bude náročné vyčarovať lepšiu zmluvu pre Roberta, ktorý je súčasťou prvého tímu skôr vďaka svojej univerzálnosti než kvalite svojich výkonov.

Treba však poznamenať, že obe strany majú veľmi dobré vzťahy a Roberta chce v tíme aj Xavi, takže nebude prekvapením, ak sa Roberto s klubom skôr či neskôr dohodne.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-02-02 18:22:43
Bellerin odisiel,Roberto sa citi na koni...,aby sa chlapec nepreratal...
2023-02-02 18:37:38
Tak teraz je v dobrej pozicii, pocka si na ponuky a uvidi