Fanúšikovia Realu Betis počas posledného zápasu proti Barcelone vypískali Gaviho na Benito Villamarín.

Gavi podal v tomto zápase opäť dobrý výkon. Predviedol ďalšiu porciu odhodlania, bojovnosti či futbalovej triedy. Ale Gavi na tento zápas nebude spomínať v dobrom, keďže fanúšikovia Betisu na neho pískali takmer pri každom dotyku s loptou a najmä v 84. minúte, keď ho na trávniku nahradil Ferran Torres. Mnohí futbaloví fanúšikovia v každom prípade nechápu, prečo fanúšikovia Betisu na Gaviho pískali a odkiaľ sa vzala tá nenávisť.

Katalánsky denník Sport sa tejto záležitosti venoval podrobnejšie. Uvádza 3 možné dôvody, prečo fanúšikovia Betisu vypískali Gaviho. V prvom rade je potrebné pripomenúť, že Gavi odohral v mládežníckej akadémii Betisu dve sezóny. Išlo o kategórie benjamín a alevín. Následne sa presťahoval do metropoly Katalánska.

Odvtedy prešiel dlhý čas a pre fanúšikov Betisu by nemalo veľký zmysel spomínať na to a považovať to za 'zradu'. Je to iné ako v prípade Ramosa so Sevillou alebo Ceballosa s Betisom, ktorí boli tiež považovaní za 'zradcov'. Tí totiž odišli po tom, čo hrali za prvý tím.

Ďalším vysvetlením by mohol byť tvrdý zákrok záložníka krátko po začiatku zápasu. Zákrok na Aitora Ruibala, ktorý nebol ocenený žltou kartou, pravdepodobne preto, že bol v počiatočnej fáze zápasu. To vyvolalo negatívnu odozvu v radoch fanúšikov, ktorá sa s pribúdajúcimi minútami stávala čoraz vyhrotenejšou.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

A tretie možné vysvetlenie: úplne nepodložená špekulácia, ktorá sa šírila Twitterom o tom, že Gavi je priaznivcom Sevilly. Niečo, čo nikto nepotvrdil a čo je totálnym výmyslom.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

3 komentáre
2023-02-03 09:54:09
Piskali aj na Koundeho, lebo bol hračom Sevilly. Ujetí fans. Kedy naši pískali napr. na Moratu v Atleticu, lebo hral za Real?
2023-02-03 11:03:53
Dúfam,že to všetci naši hráči berú ako Pique. Pre neho to bola symfónia a hecovalo ho to ?