Tréner Sevilly sa zúčastnil tlačovej konferencie pred nedeľňajším zápasom 20. kola La Ligy proti Barcelone. Argentínčan okrem iného hovoril o potrebe ďalšieho zlepšenia svojho tímu, odchode Adnana Januzaja a zozname hráčov povolaných na zápasy UEFA. Tréner verí, že jeho tím môže potrápiť aktuálneho lídra španielskej ligy.

"Barcelona je iný súper, ale my sa zameriavame na zlepšenie konceptu, ktorý nám umožňuje neustále sa rozvíjať. V posledných zápasoch sa mužstvo vyvíjalo a s týmto vývojom sa zlepšili aj výsledky. Musíme v tom pokračovať a nedovoliť, aby nás naše umiestnenie v tabuľke natoľko ovplyvnilo, pretože môžete stratiť vieru v to, čo robíte, alebo sa tváriť, že problém je vyriešený. Stále sa snažíme uistiť, že tím úspešne prešiel týmto vývojom a že to tak bude počas celej druhej polovice sezóny, nielen v jednom zápase."

"Musíme pracovať s hráčmi, ktorí prišli na konci januára. Snažíme sa tiež zmeniť a posilniť vzťahy medzi hráčmi z futbalového hľadiska. Nielen z hľadiska taktiky. Pre mňa je to celok, nie obrana a útok. Hráme s loptou v neustálom pohybe, ktorý určuje pohyb hráčov s loptou a bez lopty. V rámci tohto štýlu sa snažíme, aby ho hráči prijali za svoj. Sú hráči s väčším pocitom spolupatričnosti a iní s menším, ale musíme na nich tlačiť, pretože moja predstava je, že tím patrí im, nie mne. Ak je len moja, bude pre nich ťažké vyhrať. Ak ho prijmú za svoj, budú bližšie k realizácii svojho plného potenciálu, ktorý bude ťažké zastaviť."

"Prestupový trh je pre mňa veľmi ťažká téma. Keď prídem do šatne, vidím ľudské bytosti a trh s nimi zaobchádza ako s produktom. Je to pre mňa ťažká téma. Sú to produkty, ktorých hodnota sa znižuje a zvyšuje. Futbalisti sú ako paradajky v konzerve. Používajú sa takým spôsobom, že strácajú ľudskosť a produktivitu človeka vykonávajúceho určitú činnosť. Ich hodnota je šokujúca a po šiestich mesiacoch sa prenajímajú za nič. Ako príklad uvádzam Ocamposa a Bryana, ktorí sa sem vrátili, aby boli šťastní. Káder zostal rovnaký. Dúfame, že tí, ktorí prišli, sa rýchlo adaptujú a že to pôjde hladko a umožní nám to vyhrávať zápasy."

"Bolo nešťastné, že Pape Gueye bol vynechaný [zo zoznamu hráčov prihlásených do súťaže UEFA; pozn. red.]. Óliver Torres dostal miesto, pretože sme potrebovali štyroch Španielov a zaslúžil si ho, ale bohužiaľ, pri toľkých prestupoch sme ich nemohli všetkých zaradiť a bolo to podľa poradia. Pape by bol v Európe dôležitý, pretože pozná súťaž a my ho veľmi potrebujeme, ale bohužiaľ sme ho nemohli zaregistrovať."

"Niekedy sa stáva, že ako tréneri nemáme k dispozícii nástroje, ktoré potrebujeme na vytvorenie tejto okamžitej integrácie. Chce to čas a na pozícii krídelníka bolo veľa hráčov. Myslím si, že to bolo správne rozhodnutie poslať Adnana Januzaja na hosťovanie, hráča s takým talentom, aby dostal viac minút a v júni sa mohol vrátiť ako lepší hráč."

"V nedeľu nastúpime proti veľmi dobrému tímu. Je ťažké predpovedať, ako často nám budú môcť vziať loptu a dúfam, že nad nami nebudú dominovať. Sú to výzvy a najdôležitejšie je, aby sme vedeli, ako môžeme vyhrať, pretože najdôležitejším aspektom športu je víťazstvo. Myslím si, že ak budeme hrať lepšie ako oni, vyhráme, ale niekedy to tak nie je."

"Vo futbale sa v posledných sezónach stále hovorí o údajných veľkých rozdieloch medzi týmito dvoma tímami, ale pravdou je, že Messi hral v Barcelone dlhé roky a to ich ako tím len posilnilo. Dúfam, že s nimi dokážeme súperiť. Musíme zvládnuť dve veci, vzrušenie a strach. Vzrušujúce je ísť na Camp Nou a zlepšiť tam náš rekord, ale niekedy môže prísť aj strach z toho, že tam jednoducho pôjdeme. Musíme nájsť zlatú strednú cestu, ktorá nám umožní hrať 90 minút proti dobrému súperovi, ktorý má jasnú predstavu o tom, ako chce hrať. Je to miesto, kde boduje len veľmi málo tímov a vieme, že budeme musieť bojovať, pretože nás od ostatných tímov v tabuľke delí len pár bodov. Momentálne sme mimo zóny zostupu, ale ak sa nám v nasledujúcich dvoch zápasoch nebude dariť, môžeme sa tam vrátiť. Musíme sa s touto skutočnosťou vyrovnať a pokúsiť sa čo najrýchlejšie dostať na vyššie priečky tabuľky. Uvítali by sme akékoľvek body, ktoré by sme mohli na tejto ceste získať."

"Suso a En-Nesyri sú hráči, ktorí pravidelne strieľajú góly a asistujú, a my takéto typy hráčov potrebujeme. V tomto zápase nemôžeme mať hráčov, ktorí sa nevracajú, pretože súper to naplno využije. Počas celého zápasu musíme byť pevní v obrane. Budeme musieť zistiť, ktorí hráči budú v tejto situácii hrať najlepšie a možno niektorým hráčom tento štýl hry nebude vyhovovať. Myslím si však, že vďaka tomu, čo som od nich žiadal, sa tím veľmi zlepšil a to zlepšilo celkovú výkonnosť."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

"Acuña má ťažkosti so stehenným svalom, ale keď som sem prišiel, bolo to horšie. Pri chronických zraneniach musíte niekedy vyskúšať aj iné spôsoby liečby. Darí sa mu dobre, lepšie ako keď som sem prišiel a keď išiel na šampionát. Pre nás je kľúčový a bude ním aj naďalej."

"Bryan Gil je pripravený. V predchádzajúcom ročníku toho veľa neodohral, ale je mladý, má veľa energie a je nadšený, že môže hrať za tento klub."

zdroj: sevillafc.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-02-04 11:26:18
No vystihol to presne, mozno trosku zvulgarizovane je to ako prostitucia lenze za obrovske peniaze.... Holt trhove hospodarstvo vyriesi vsetko ako tvrdi richard, len na cloveka sa pri tom akosi zabuda ...