FC Barcelona neustále hľadá nové zdroje financovania, ktorými by navýšila svoje príjmy , aby zlepšila ekonomickú situáciu klubu. Ako informoval denník Mundo Deportivo, klub v tejto súvislosti seriózne analyzuje možnosť reklamy niektorej spoločnosti na zápasových šortkách prvého tímu.

Táto možnosť, ktorá sa doteraz nikdy nevyužila, by znamenala nielen priamu finančnú injekciu, ale aj zlepšenie situácie v oblasti finančného fair play. Šortky z tohto hľadiska použili iné kluby, aby poskytli priestor inzerentovi. Príkladom je Malorka, ktorá sa v minulej sezóne spojila so značkou Specialized, producentom špičkových cestných bicyklov, a Espanyol, ktorý propagoval spoločnosti Gro a Crypto Snacks.

Barça dostala niekoľko ponúk v súvislosti s prednou časťou dresu a jeho rukávom, kde sa predtým nachádzalo logo Beko. Niektoré spoločnosti zvažovali aj priestor na prednej časti šortiek. Ak by sa klub dohodol s nejakou firmou, preferuje umiestniť reklamu na zadnú časť šortiek. Na prednej strane by bol zobrazený klubový erb, logo Nike a číslo hráča. Niektoré kluby si však vyberajú len prednú časť šortiek, pretože zadná časť je niekedy zakrytá dresom.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Pokiaľ ide o rokovania týkajúce sa reklamy na rukávoch - v súčasnosti prejavuje najväčší záujem holandská technologická značka Philips, ktorá chce byť tiež určitým spôsobom spojená s Espai Barça. Ak by sa dohoda uzavrela v tejto sezóne, klub by zarobil približne 2 až 3 milióny eur. Potom by to mohlo byť približne 8-9 miliónov za sezónu. Reklama na šortkách prinesie ďalších 5 miliónov.

Marketingový tím pod vedením Jula Guiu nestále hľadá nové zdroje financovania - okrem šortiek existujú aj ďalšie nevyužité možnosti, napríklad oficiálna letecká spoločnosť klubu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-02-04 12:35:10
To sa naďalej zvažuje ta úplne nízka ponuka od Philips na rukávy? Beko dávalo za sezónu 19 mega. Teraz by sme mali žiadať sumu na úrovni 23 mega, lebo tam sa pohybujú ceny za sponzora na rukávy (Chelsea, United).